neděle 4. října 2015

62. týden, 16.09.2015 – 22.09.2015, Taber, Stavam se Taberankou



Vite, jak dlouhych je 9 mesicu? Kdo si jeste pamatuje, kde jsem byla pred Taberem? Abych to uvedla na pravou miru, ano celkove to bude 9 mesicu v Taberu... za predpokladu, ze pristi stridani to tady uz definitivne opustim. Ted to je 7.5 mesice, co ma Taber ceskeho obyvatele... obyvatelku. Jsem neskutecne stastna, ze tady muzu zustat dalsich 5 tydnu. Sice jenom 5, ale lepsi nez odjet ted ve ctvrtek! Uz znam skoro vsechny cleny...a ze jich tady je... kolem 800, ve sborech, kde pusobime my, v celem Taberu ani nevim kolik, a tak to zabere docela dost casu, nez si zapamatujete alespon ten fakt, ze patri do vaseho sboru :D

Pred nekolika mesici jsme zacaly navstevovat jednu starsi pani. Po nekolika navstevach se nam podarilo vylustit rodinne vazby, kterych samozrejme neni malo, nahodou neni, ze jeji dcera je manzelkou naseho vedouciho misonaru z 1. sboru (clovek, ktery nam pomaha s misonarskou praci v tom danem sboru). Zacalo to pratelskou navstevou a ted jsme se dostaly ke spolecnemu studiu pisem, sestra Haynes zacala intenzivne cist Knihu Mormonvu a hrozne moc se ji to libi. A ted se k nam dokonce dobrovolne pridal jeji bratr. Oba dva nebyli na shromazdeni leta, ale stale maji silne svedectvi o Bohu. Tak jsem mela radost, ze se srdce lidi opravdu daji obmekcit.

Psala jsem vam o Amy? Pred par tydny jsme dostaly SMS zpravy od Amy, s dotazem, jestli by se s nami nekdy mohla sejit, abychom s ni mohly mluvit o cirkvi. No samozrejme, ze jsme neodmitly a zacaly jsme se s ni setkavat. Amy pracuje pro nouzove sluzby Alberty.. je paramedikem, tedy posadkou sanitky. Pracuje na smeny, ctyri dny v tahu a potom ctyri dny volno, a tak jsme se s ni setkavaly kazdy den. Byla take na shromazdeni a hrozne se ji to vsechno libi. Je nesmirne uprimna a snazi se zmenit svuj zivot a vcera nam poslala asi tu nejlepsi SMS, jakou jsme mohly dostat. Rekla, ze "citi nesmirne velkou potrebu byt pokrtena a ze se toho nemuze dockat". Byly jsme nadsene. Prisla taky na krest jednoho chlapecka, moc se ji to libilo.

Šťastné
 Byly jsme v chramu v Cardstonu! Dostaly jsme zvlastni povoleni tam jit se Zavalovymi, kteri se nechali pokrtit v cervenci.... (kdo si na to vzpomina?) a ted meli moznost jit do chramu a delat krty za mrtve. Nadherna atmosfera a klid. Mely jsme par minut a tak jsme tise sedely se sestrou Wallock v kapli a modlily se. Jsem tak nesmirne vdecna za moznost rozmlouvat s nasim nebeskym Otcem. Je to nesmirne pozehnani.


Zuzi s nově pokřtěnou rodinou před chrámem v Cardston

Mam vas vsechny rada a dekuju za vsechnu podporu! Moc si toho vazim!

Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat