pondělí 12. října 2015

64. týden, 06.10.2015 – 12.10.2015, Taber, Hutterite




Zakon zasveceni v praxi??? Neverili byste tomu, ale existuje to. Vsechny veci spolecne, nikdo si nic moc neuzmuje pro sebe, spolecne jidlo, spolecna pole, spolecne domy.. prestoze kazdy ma svuj valstni byt.... to je zivot hutterite lidi, kteri jsou hojne rozmisteni po cele Alberte a dalsich statech. Hutterite je nabozenstvi pochazejici z Ruska... Evropy... ??? tezko rict, kvuli pronasledovani komunistu v Rusku museli odejit a tak se ocitli v severni Americe. Dnesni zivot je opravdu obdivuhodny, protoze ziji v koloniich, zhruba 120 lidi, kde sdileji skoro vsechno, prestoze kazdy ma svoje soukromi a svuj prostor. Maji nejnovejsi technologie, auta, traktory a jsou naprosto sobestacni, prestoze do obchodu obcas zavitaji. NEsleduji televizi ani neposlouchaji radio a nosi jenom tradicni odev (zeny dlouhe saty nebo sukne, muzi rifle a kosile). Bylo to velmi zajimave, kdyz jsme tam vcera byly na prohlidce... nemluve o jejich vyhlasenych "home made" vecech... vsechno domaci, vcetne parku, sunky, chleba, mlecnych produktu, perin, nabytku a domu. Hutterite se tim nechlubi, ale vsichni mistni vedi, kam jit pro kvalitni zbozi (zavarovana zelenina, periny, nabytek nebo treba rucne vyrabene mokasiny). Pricemz ceny jsou velmi priznive. Proste uplne jiny svet.





Lekce s Amy minuly tyden byla skvela, ona je tak pripravena !!! Uz skoro precetla celou Knihu Mormonovu (ted omluvte muj hrozny slovosled) a ted ve ctvrtek sla s nami znovu do ARP (program pro lidi se zavislosti). Snazi se prestat pit kavu a prilezitostny alkohol. To je vlastne asi to jedine, co ji jeste zdrzuje od krtu.


Nas misijni president je uzasny. Slysim od ostatnich misii, jak jsou pravidla zduraznovana jeste vice. Nas misijni prezident velmi dba na poslusnost pravidel a snazi se nas vsechny povzbudit, abychom byli posluni, ale ma nas tak hrozne moc rad, ze ja osobne nemam zadny zajem na tom pravidla porusovat. Pripada mi to stejne jako Nebesky Otec, kdybychom vedeli jak moc nas ma rad, nemeli bychom zadny zajem delat spatna rozhodnuti.

Mam vas vsechny rada.

Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat