úterý 5. května 2015

41. týden, 20.04.2015 - 26.04.2015, Taber - Teplíčko v Kanadě


Ja ani nevim, jestli mi to nekdo bude verit, ale dneska tady mame 27 stupnu! Nejak se nam to otaci, ale nestezuju si. Kdo by to byl rekl, ze Kanada bude takhle milosrdna??? Ale tezko rict, jake bude leto, kdyz ted se potime...
Dalsi tyden utekl jako voda, ani nevim, kde zacit nebo spis o cem zacit. Nic vyjimecne zajimaveho se nestalo. Porad mame co delat, Taber a Barnwell nam nedavaji ani minutu nic nedelani a to je uzasne. 
Vlastne o jedne veci bych napsat chtela a mela. Tak sestry se tady uz nekolik mesicu schazeji s jednim neaktivnim clenem. Jeho manzelka je presidentka Pomocneho sdruzeni, tedy velmi aktivni a obetava zena. On se vsak pred mnoha a mnoha lety rozhodl, ze na shromazdeni chodit nechce, ze cirkev nepotrebuje a ze staci byt pouze dobrym clovekem. Sestry uz tam nekolik mesicu chodi a lekce s nim jsou velice zajimave. Clovek se ani nemuze pripravit, protoze nikdy nevi s cim prijde onen bratr tentokrat, ale musim rict, ze je to uzasna škola, jak naslouchat Duchu a nechat se jim vest. A cim dal tim casteji se stava, ze predlozime jednoduche pravdy a tento bratr nema nic, co by na to řekl a musi uznat, ze mame pravdu. Ze rikame pravdu.
V sobotu jsme byly na te nejbizarnejsi narozeninove oslave. Tak tedy, melo to byt prekvapeni pro manzela jedne neaktivni clenky, ktera je tak trosku rekneme vesela a blazniva zaroven. Vsechno bylo pripravene, ve tri hodiny tam vsichni budte. Tak jsme se tam sesly spolu s asi tremi manzelskymi pary. Nikdo nikoho neznal a tudiz nikdo nic nerikal, konverzace vazla... asi o pul ctvrte konecne prijel oslavenec, ktery ma ovsem zapal plic a je na dychacim pristroji (tady je to bezne, neni to dychaci pristroj, je to jen extra kyslik). Takze nikdo nevyskocil aby zpival, protoze jsme se bali, ze by dostal infarkt. Kdyz tedy konecne usedl do kresla, po asi deseti minutach snazeni se dobelhat se tam, byl cas dat se do jidla... jenze, brambory, ktere mela pripravit jedna nove pokrtena clenka stale jeste nedorazily. Ono totiz jeji snoubenec si musel dat po praci slofika a tak jsme vsichni cekali dalsi hodinu nez dorazi. Bylo to grotesktni, ale rikam si, ze trapne situace k zivotu patri... a k misii urcite! 
Vcera vecer jsme zase kontaktovaly nejake lidi a zaklepaly jsme na dvere jednoho neaktivniho bratra. Otevrela nam mlada maminka a tak jsme s ni chvilku mluvily, rekla, ze veri v Boha... tak jsme se zeptaly, jestli se muzeme nekdy jindy zastavit a mluvit s ni o Jezisi Kristu a ona rekla, ze ano. Ja vim, ze tohle asi pripada vam vsem jako zcela nepodstatna vec, ale kdyz my se snazime najit lidi, kterym by to mohlo pomoct a treba ona bude jednim z nich. Ja jsem se naucila respektovat, ze lide maji ruzna vyznani a nekteri v Boha neveri vubec, ale taky vim, ze nekteri na to cekaji a opravdu jim to v zivote pomuze. A pro ty, a nejen pro ty, tady jsme.
Děkuji za blahopřání, Zuzinko

Krasny tyden, uzivejte jara a dekuju vsem za fotky! Ani nevite, jakou raodst z nich mam, ze jste na me jeste nezapomneli! ;-)
Zuzi


Žádné komentáře:

Okomentovat