úterý 26. května 2015

43. týden, 04.05.2015 - 10.05.2015, Taber, I v polích se žije

Tak u nas byste nic takoveho nenasli. Kdo se nekdy podival na mapu jizni Alberty, zjistil, ze misto jmenem Taber se nachazi na takove carce...ktera znamena cestu z Lethbridge do Medicine Hat. Jsou tedy pouze dva smery, kudy se tu muzete dostat. Mesta jsou vsechna na hlavnim tahu a severne a jizne odsud neni nic nez farmy a kravy. A to myslim doslova. Takze kdyz jsme se v sobotu vydaly severne od cesty do Medicine Hat (a opravdu nevim, jak jinak to popsat, protoze se jednoduse rozhodnete odbocit jednou odbockou do poli, něco jako za tretim smrkem doleva, jenze problem, tady zadne stromy moc nemaji, tak neco jako za prvni terenni vlnou doleva) a ujizdely polemi po sterkove ceste.... minuly asi dva jine domy.... jely dal, celkove asi 30 minut, ocitly jsme se uprotred poli u obrovskeho domu, kde jsme ten den mely veceri s rodinou Torriovych. Jsou to farmari, prakticky vlastni vsechnu tu pudu, po ktere jsme prijely a maji obrovsky uzasny dum/ A jsou velice pratelsti. A neustale mysli na to, s kym by jeste sdileli evangelium. Uzasni lide.

Jaro v Taberu

Taky jsme navstivily jednu neaktivni clenku, ma dve autisticke deti... kdyz vidim, cim lide prochazeji a v cem ziji, nemuzu si pomoct. Ona vyrustala v barech a klubech.. ani nevim jak to cesky nazvat, nocnich klubech, jeji rodice byli vecne na drogach... tak zila tak nejak se zviratky v pokoji (mysi, hadi, kocky, ptaci) a ted se snazi starat o deti. Myslim, ze ja bych uz davno byla blazen.
Nase lekce se zajemkyni Deannou byla skvela. Ona se moc snazi, uz asi trikrat prisla na shromazdeni, prestoze nebyla na hlavnim, protoze jeji autisticky syn by to asi nezvladl hodinu sedet... ona ma za sebou taky docela tezky zivot a stale to nema vubec jednoduche, ale kdyz vidim, jak to lide nevzdavaji a proste bojuji, obdivuju je. A mam velkou radost, kdyz nekdo chce do sveho zivota prijmout Boha, ktery nabizi utechu a pomoct uplne vsem. A hlavne tem, kteri jsou v takovych neskutecne tezkych situacich.
Vite, obcas si rikam, proc tady vubec jsem a ze to nedava smysl. Ale kdyz potom jdeme navstivit nekoho, kdo je neskutecne sam, kdo si nema s kym popovidat, kdyz najdeme ty, kteri maji zajem o evangelium, kdyz se dozvim, ze ti, ktere jsem mela moznost ucit a ucit se od nich v mych minulych oblastech dospeli z rozhodnuti, ze se chteji nechat pokrtit a zmenit svuj zivot, je mi jasne, ze tohle vsechno smysl ma. A ja jsem za to ohromne vdecna. 
Poslouchejte vsichni, vim, ze moje maily cte asi vice lidi, nez si myslim, ale toz mi napiste, jak se dari vam !!!! Me zajimaji vase uplne bezne dny a co se deje. Tady se taky nedeji zadne zavratne zmeny, a hadejte co! Kazdy tyden vam pisu! :D :D
Ne, chapu, ze jak jste doma, je milion veci, co je potreba delat…
Mejte se dobre a zkuste si najit aspon chvili na cteni Knihy Mormonovy, neskutecne zajimave.

Mam vas rada. Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat