úterý 5. května 2015

42. týden, 27.04.2015 - 03.05.2015, Taber - Zásoby

Vymeny mohou byt otravne, ale pro me jsou cim dal tim zabavnejsi. Minuly tyden jsem se tedy ocitla v Lethbridgi a jelikoz teplota v byte sester se blizila 30 stupnum i v deset vecer, nezbylo nez si cas chladnuti kratit rozhovorem.. neprerusovanym, ze ano. Rano jsme to sly vybehat ven, za staleho povidani.... preruseneho pouze hlubokym dychanim, jak jsme obe dve se sestrou Layton ne zcela ve forme. Sedm mesicu v aute dela svoje! (Prvni tri jsem pochodovala pesky). 
Jezero v Lethbridge
Pomahaly jsme stehovat jedne rodine z Calgary, v zivote jsem nevidela tolik domacich zasob. Meli tri nakladaky veci... a dobra polovina bylo jidlo. Na cokoliv si vzpomenete. A taky toaletni papir, myslim, ze tam se uberem, az nam zase dojde... Urcite to bude lepsi nez ubrousky z restaurace Taco Time. Radosti misie. 
Meli jsme MLC (rada vedoucich misie), ze ktere obvykle nebyvam nadsena, protoze je to hodne sezeni... 6 hodin v jednom dni, ale chapu, ze se veci vyresit musi. Tentokrat jsme ovsem meli trenink od bratra Larsena o rodinne historii, zacina se rozjizdet novy program skoleni misonaru v teto oblasti, abychom byli schopni pomoci lidem, protoze je to uzasny misionarsky nastroj. Kazdy se zajima o sve predky (a ted se musim zastydet, "krome me teda"). Byla jsem z toho nadsena a hned vcera se nam potvrdilo to, co jsme slyseli.
Skoro jako u nás na Olešné (jezero Lethbridge)
Jelikoz jedeme pristi tyden do chramu v Cardstonu, musime nadpracovat nas den v pripravnem dni. A tak jsme se vcera dopoledne vydaly klepat na dvere v Taberu. Moc lidi nebylo doma a kdyz jsme klepaly na jedny dvere, pani sedici pred domem pres ulici od nas, na nas vola, ze nejsou doma... Takovi lide jsou nejlespi, pozoruji nas a pak jeste davaji rady. Ale ona to myslela dobre. Kdyz jsme byly hotove s tou ulici, vydaly jsme se smerem k ni. Musela jsem se zastydet, protoze jsme se s ni bavily asi 20 minut, velmi se zajimala o to, jak to vlastne chodi pro misinare, odkud jsme a jak casto muzeme komunikovat s rodinou. Sice byla zprvu zcela presvedcena katolicka, ale kdyz jsme ji pozvaly, aby prisla do centra rodinne historie, aby mohla patrat po svych predcich, velmi ji to zaujalo. Rekla, ze prijde a dokonce, ze by se prisla podivat i na shromazdeni. "jenom podivat". Samozrejme, ze je vice nez vitana... a kdyz se lide prijdou "jen podivat", casto se stane, ze se jich dotkne Duch a oni potom chteji vedet vic. Tak uvidime, jak to dopadne.
To je asi tak vsechno zajimave, dneska jsme sly na obed se setrami v Lethbridgi, protoze nase auto dostalo novy olej a nekdo za nas zaplatil... krasy slouzeni v miste, kde je hodne clenu :D
Mejte se a piste mi!

Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat