úterý 26. května 2015

44. týden - 11.05.2015 - 17.05.2015, Taber - Kočky, psi a jiná zvířata

Zacnu dobrymi zpravami, ktere nechci zlehcovat... a potom to zakoncim snad vtipnymi historkami, abyste si nemysleli, ze to tady je nuda :D
Sestry se tady uz nekolik mesicu schazeji s jednim neaktivnim bratrem (jeho manzelka je prezidentkou pomocneho sdruzeni) a lekce s nim jsou vzdycky velmi velmi narocne a clovek musi byt naprosto "na vlne Duch Svaty", aby vedel co rict a jak mu pomoci. Neveril v Nebeskeho Otce, v Knihu Mormonovu, jedine, o co jsme se mohly oprit bylo to, ze veri v Jezise Krista a v dulezitost svatosti... jake bylo nase prekvapeni a radost, kdyz minuly tyden rekl, ze veri v Knihu Mormonovu a v pravdivost pisem! 
Nase zajemkyne Deanna je uzasna. ucily jsme ji o planu spaseni, davalo to docela dobry smysl... prestoze nektere jeji otazky bylo narocne zodpovedet. Je tak uzasne vedet o tom, ze zivot tady je opravdu jen zlomkem cele vecnosti a existence nas.
Ve ctvrtek nas Andersonovi vzali do chramu v Cardstonu ! Ten chram je jeden z nejstarsich v Kanade. Vyzdoba uvnitr tomu odpovida. Byla to krasna zkusenost. Potom jsme se zastavili asi u padesati znamych... jelikoz Andersonovi znaji opravdu temer kazdeho v jizni Alberte. 
Moje spolecnice sestra Baer bude trenovat novou sestru! A ja zustavam v Taberu, takze sestra Baer se presouva nekam do oblasti Calgary... uz podruhe bude trenovat v uplne nezname oblasti. A pro me to cele znamena 7 hodin rizeni minuly patek a dalsich 6 zitra :D No, cestou zpatky uz jsme nevedely co, proste clovek jede rovne... mirna zatacka doleva. :D
V nedeli jsem mela proslov na tema "byt laskavy". Nejdrive se mi to zdalo jako prastene, ale pak jsem se nad tim zamyslela a musela jsem jit do sebe. Vzpomnela jsem si na sve rodice, kteri jsou myslim nejlaskavejsi lide na svete. Vzpomnela jsem si na nespocet rozbitych sklenicek, misek, taliru, rozbity lustr... polite saty... a na to, jak se na me nikdy nezlobili. Myslim, ze to je velky dar, protoze neznam nikoho, kdo by byl stejne tolerantni a odpoustejici jako ty dva moje starousky... (jesteze si to muzu dovolit rict, vzhledem ke vzdalenosti, ktera mezi nami je).
Dlouhý hovor bylo třeba zdokumentovat

A ted tedy co aspon nam pripada vtipne: sedime na navsteve u pani, ktera ma rakovinu, tak prochazi chemoterapii. Ma dve kocky a jedna z nich si to zrovna spacirovala po konferaku a zacala se ke me nebezpecne priblizovat. Tak ja se oddalim... kdezto ona si mysli ze ji asi nemam rada a zacne na me natahovat tlapku. A sestra Baer se chechta a "vsak ji jenom pohlad". 
Nebo jednou na veceri…a ted nevim, jestli jsem vam to uz nepsala. Nalivaji nam vodu do takovych velikych sklenic a po modlitbe se jejich vnuk zacne natahovat pro neco na stole a cela sklenice od sestry baer se ji vylije do klina. Voda vsude, potopa a hostitelka s usmevem na sestru Baer, ze to nevadi, a at si z toho, ze tu vodu vylila, nic nedela. Sestra Baer mlcky zdima kousek satu, jenze je uplne nasakla vodou, takze kdyz potom vstane, abychom se podelily o duchovni myslenku... kape z ni voda jako z vodnika...
Hreb jsem tomu vsemu nasadila ja, kdyz jsme mely v nedeli veceri u patriarchy a jeho manzelky... a ja tesne pred vstupem do jejich domu septam sestre baer, ze nevim, jestli je jeji manzel clenem cirkve...
Barnwell

Barnwell
O tom, ze vsichni neaktivni clenove, ktere mame navstevovat maji alespon dva, nekteri tri a nekteri dokonce ctvrteho obriho psa (o kterem sestra Baer na navsteve neuvazene pronesla, ze vypada jako kun), se zminovat nemusim. 
Mejte se vsichni krasne, mam vas rada.

Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat