neděle 8. března 2015

33. týden, 23.02.201 - 01.03.20155, Taber - Taberska kukurice a hovezi jizni Alberty.

Slouzim v Taberu !!!!

Stridani je vzdy smutne a vesele zaroven. Nechtelo se mi opustit Airdrie ani za nic, ale Taber je uzasne misto. Clenove tady jsou neskutecne mili. Jen tak pro ilustraci, jak moc. Rano v  pondeli studujeme pisma a najednou telefon... "Teli se mi krava, chcete se prijet podivat ?" My ze jasne, bezime k autu a telefon, ze telatko je narozene... tak nic... no... Stejne ale jsme se rozhodly tam jit podivat. A na ceste telefon od sestry Anderson, ze dalsi telatko bude za chvili na svete. Vyzvedli nas, nalozili do sveho dzipu a uz si to skaceme po hromadach hnoje a sena. Videla jsem cely porod telete !!!! 
Právě se rodíví telátko
Čerstvě narozené telátko

Tady už si je telátko trochu podobné




























Do nasi oblasti spadaji tri sbory, dva v Taberu a jeden ve vesnicce zvane Barnwell, najednou si clovek pripada, ze Frydek-Mistek je velkomesto. Kaple tam je neuveritelne stara, v mistnosti Pomocneho sdruzeni maji obrovsky kristalovy lustr a zrdcadla, vypada to jako ve starych filmech. Clenove byli neskutecne nadseni, ze vidi  misionare a jeste k tomu sestry. Vsichni nas chteji pozvat na veceri, opravdu musime schovavat kalendar pro vecere... vsichni clenove jsou tady pomerne zamozni, maji spoustu pozemku a na nich spoustu krav, koni, ovci... ale clovek by to na jejich chovani ani domech nepoznal. Pokorni lide, kteri si vsechno poctive odpracovali.

Misionářské štěstí
Misie u koníků

Prace je tu skvela, je ji spousta, mame spoustu neaktivnich clenu, kteri se s nami chteji setkat. Ucime mladou maminku, ktera se zajima o cirkev a... urcite jsem jeste nepotkala polovinu lidi. Od te doby, co jsem prijela - ve ctvrtek odpoledne - jsem mela asi tak minutu volneho casu. 







Bydlime v novem byte v takovem mini panelacku.... nekolik bytu dohromady, mame krasnou loznici, velky obyvak, ktery pouzivame jako telocvicnu, spojeny s kuchyni.... vlastni pracku a susicku (coz nebyva vzdy samozrejmosti v bytech, ne u clenu), vyhrivane podlahy.... :D Uvedomuju si, ze mam urcite to nejlepsi bydleni ze vsech misionaru... v kazde oblasti, kde slouzim....
U sester v novém bytě





















Dneska jsme meli okrskove setkani a meli jsme studovat vlastnosti Spasitele. Tak jsem na to koukla a zaujala me jedna velmi jednoducha myslenka... ze at uz chceme mit jakoukoli vlastnost, musime o ni pozadat Nebeskeho Otce. A ja vim, ze nase modlitby budou vyslyseny. Jen ten rozdil - musime na ni pracovat, ale take o ni pozadat. Proste sami nic moc dokazat nemuzeme. A kdyz si tohle prizname, vsechno se zacne darit.

Krasny tyden a vsimli jste si, ze jsem na facebooku ???? Uvitam vsechny duchovni postrehy!!!!

Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat