čtvrtek 19. března 2015

34. týden, 02.03.2015 - 08.03.2015, Taber, Nic moc zajimaveho se nestalo az na...


Dalsi tyden, ani tomu nemuzu uverit.... Nic moc zajimaveho se nestalo az na...

velmi zajimavou diskuzi, lekci s jednim neaktivnim clenem. Je k nam moc mily, jeho manzelka je presidentkou pomocneho sdruzeni, ale on nechodi na shromazdeni, protoze proste neveri tomu, ze by potreboval Cirkev. Ja jsem nad tim hodne premyslela a dosla jsem k zaveru, ze to vzdy neni jenom o tom, jestli my Cirkev potrebujeme  (a jakoze ja si myslim, ze ano), ale o tom, ze nekdo v cirkvi mozna potrebuje nas. To me naucilo hodne premyslet nejdrive nad tim, co muzu ja udelat pro ostatni a ne, jestli z toho budu mit nejake vyhody.

Postavili jsme zed !!!!! "Delani, delani vsechny smutky zahani, delani, delani je lek... " tak ne ze bych potrebovala zahanet nejake smutky, mam se tady uzasne a jsem tu hrozne spokojena, protoze mame spoustu prace a cely den se nezastavime...ale I tak, pocit, ze clovek neco viditelneho a hmatatelnho postavil je k nezaplaceni.... pomahaly jsme manzelum Andersonovym se stavbou zapadni steny pro jejich budouci kuchyn v "chaticce na planinach", jak ji sami nazyvaji.

Vrtačka a dlouhé vlasy ve větru
si nemusí vždycky dobře rozumět

Kotvení nosných trámků

Sestry v akci - misie naučí
člověka mnoha řemeslům

V zimě, v létě... stavíme!





























No a v nedeli jsme stravili v cirkevnich budovach (pouzivam mnozne cislo) od 7.30 rana do 4.30 odpoledne.... mame na starosti 3 sbory a tento tyden se to namanulo tak, ze jsme doslova litaly z Taberu do Barnwellu a nazpatek asi trikrat, protoze to proste bylo potreba... nestacily jsme vubec nic az do pozdniho odpoledne,  kdy jsme v pet hodin sly na vecri ke clenum.... a po veceri opet million dalsich veci. Takhle jsem si presne predstavovala misii, mit porad neco na praci a nevedet, co drive.... Jake pozehnani, ze tady muzu byt !!!


Jedna vec me zaujala tento tyden,  tema pro dnesni trenink byla prava laska. Vsichni kouleli ocima, ze to uz slyseli miliokrat, ale my se sestrou Baer jsme se rozhodly to pojmout trosku jinak (mely jsme pripravit asi 15 minut skoleni).... zamyslely jsme se nad tim, co to pro nas znamena mit pravou lasku? A dosly jsme k tomu, ze musime mit lasku pro Spasitele, ktery nas ma opravdu velmi rad. No a tak nad tim premyslime a napadl nas pribeh o Petrovi, kdyz za nim Jezis prisel, pote co s nim Petr stravil 3 roky a videl, co vsechno Jezis delal a zeptal se ho, jestli ho ma Petr rad. A Petr mu rekl, dokonce trikrat, ze ano, ze to prece Jezis vi.... a Jezis mu rekl, starej se o me ovce.... jinymi slovy, proc jsi porad tady a rybaris, kdyz jsi videl vsechny ty zazraky a mel bys chapat, ze mnohem dulezitejsi nez tvoje ryby jsou lide, kteri potrebuji slyset evangelium. Dal mu prilezitost, aby mohl byt sam Petr obracen tim, ze bude slouzit druhym a podilet se o to, cemu veri a o cem ma svedectvi. Asi me to zaujalo, protoze jsem prave na misii, ale musim rict, ze to bylo uzasne uvedomit si, ze tenhle cas mi nikdo nevrati a jestli chci jen tak rybarit, nemusim byt tady.... Je potreba zacit delat veci poradne a ted. Mimochodem, Petr se zvedl a sel... zadne kufry, zadne louceni s rodinou.... jeste tam nejsem, abych to dokazala, ale mozna jednou... (ted mam na mysli tech svych 5 tasek, ktere jsem musela prestehovat z Airdrie sem... :DDD).

Mejte krasny tyden !!!

Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat