úterý 13. ledna 2015

26. týden, 05.01.2015 - 11.01.2015, Airdrie - Misto pro knihy a vyzva od maminky

Misto. Misto pro knihy. Stravily jsme nekolik hodin pomahanim v knihovne. Zacalo to nevinnym telefonatem od bratra Hortona, jestli bychom nemohly pomoct sestre Horton v knihovne, protoze jim udelali nove policky a ted potrebuji vybalit vsechny knihy zpatky. To jsme samozrejme s radosti prijaly, vsichni v knihovne byli nesmirne radi a my jsme mohly - obdivovat obaly knih. Uplne se mi zacalo styskat po cteni knih... (Kacenko, doufam, ze jsi na me nezapomnela a seznam knih pro me mit budes!) Prerovnavaly a vybalovaly jsme celou Crossfieldskou knihovnu (dobre, neni to kdovijak velka instituce), ale i tak knih bylo dost a nase bicepsy to rozhodne pocitily.

Kanadská zima je tvrdá - sestry jsou
 ve vlasech stále ojíněné;
Ale spokojené...
Minuly tyden jsme meli zonove skoleni v Calgary. Opravdu jsme normalne vzdycky nacas, ale tentokrat jsme vyrazely se zpozdenim... po marne snaze zabrzdit na cervenou a brzdne draze delsi asi o 10 m jsem usoudila, ze to nikam nepovede a zpomalila s vedomim, ze tentokrat tedy prijedeme pozde. Najely jsme na dalnici a v tom jsme si vzpomnely, ze jsme mely privezt notebook z knihovny v nasi kapli, abychom se mohli po skype spojit s misionari v Drumheller (coz je opravdu konec sveta vychodne od nas).
Tak zase zpatky, vzit pocitac, upalujeme do Calgary, volame, ze mame zpozdeni. Konecne prijedeme na místo, a kdo neni na navsteve? President a sestra Nicholasovi a k tomu i nase sestry training leaders.... (neco jako zonovi vedouci pro sestry). No nic, stane se. Prohlidka aut (ktere jsme umyly v pondeli, skoleni bylo presunuto na crtvrtek kvuli počasí, a nase auto bylo opet jako cunik), zjistily jsme, ze musime dofoukat pneumatiku (tati, proc jsem nedavala vetsi pozor ????) Starsi nam ochotne dali mnoho instrukci, ale i tak dodneska nevim, jestli je to kolo dofoukane.... byl to blaznivy den. Taky ten priserny zvuk, ktery nase auto vydavalo, zpusoboval kamen v kole a tak jsme museli do opravny, ale uz je to vsechno v poradku.

Setkaly jsme se s Robem, muz, na jehoz dvere jsme zaklepaly a on kupodivu rekl, ze se chce dozvedet vic. Tak uvidime, kam to povede, i kdybychom mu mely jenom rict, co nase cirkev dela; zcela chapu, ze ne kazdy je pripraveny na to uplne zmenit svuj zivot a zacit zit jinak. Je to smutne; ale naucila jsem se, ze mit rada uplne vsechny lidi je to nejdulezitejsi.
Podarilo se nam kontaktovat jednu neaktivni rodinu a rodice souhlasili s tim, ze muzeme ucit jejich deti. Jsou to hrozne sikovni a chytri kluci, tak z toho mame radost.

A taky jsme odhrnovaly snih. Hodne snehu. Vzdycky vezmem i par sousedu a hadejte co! Jeden vecer jsme se vratily domu a nase misto pred garazi bylo odhrnute a my jsme nemusely odhazovat znovu!

Podle fotky se zdá, že sestry skutečně mají co odhazovat
Zaciname toho mit hodne, navstevujeme cleny a ucime lekcim jejich deti. A postupne si clenove uvedomuji, ze misionarska prace prinasi tolik radosti a zacinaji je napadat lide, za kterymi bychom mohly zajit. Tak je to skvele!























Musim dnes bezet, ale hrozne se mi libi vyzva od maminky, zjistit, jak se clovek zmeni, zvysi-li se jeho stupen laskavosti o 1. Tedy zkusit byt laskavejsi a sledovat, co se bude dit... Vim, ze kdyz jsme laskavi a milujici k druhym, vztahy jsou lepsi a my se citime mnohem stastneji.

Nessi a skotská šála (neboli Lochnesská příšera
a pozdrav ze zaoceánské misie)


Mam vas rada.            

Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat