úterý 25. listopadu 2014

19. týden,17.11.2014 - 23.11.2014, Airdrie, Málem jsem zapomněla

Ahojte vsichni,
malem bych na vas zapomnela.
Budu opravdu strucna, v pondeli jsme navstivily neaktivni rodinu, ktera byla moc pratelska a doufame, ze se nam podari zustat s nimi v kontaktu.

V utery jsme se venovaly opet klepani na dvere, nekteri to nemaji radi, cemuz docela rozumim, ale ja se snazim k tomu pristupovat pozitivne a docela me to bavi. Clovek nikdy nevi, koho najde. Nasly jsme jednu mladou maminku, ktera byla moc pratelska a rekla, ze muzeme prijit znovu... to se nam casto nestava, takze se mi nesmejte. A taky jsme zaklepaly na dvere jedne pani, ta otevrela a hned se s nama dala do reci, byla neskutecne mila a hned nas pozvala na veceri... je krestanka. Ani jsem nemohla uverit tomu, ze takovi lide jeste existuji.

Podnikly jsme take vylet do Drumhillers.

Mestecko zapadle doslova a do pismene mezi lomy, nasly se tam vykopavky dinorausu, takze tam dinosauri vladnou. Bylo to moc pekne misto, i kdyz zapadakov nejvetsi.










Navstvily jsme jednu clenku ze Skotska, je neskutecne laskava a pratelska a clovek se citi jako doma. Je uzasne, jak laska k sobe pritahuje lidi. Mam ji moc rada, prestoze se musim soustredit na 200% abych pochytila, co rika (a ze toho rika hodne), protoze skotsky prizvuk je opravdu velmi silny a i rodili mluvci maji trochu problem ji rozumet.

Ucime Ariahu lekce, ktere mame normalne pro zajemce a je to uzasne. Tolik se toho vsechny ucime a hrozne nam to pomaha. Aspon tak mame prilezitosti ucit.

Predstavte si, ze mandarinsky mluvici misionari nasli v telefonnim seznamu nejakou korejsky mluvici pani, tak to zkusili, dali ji knihu Mormonovu v anglictine. Ona nemluvi anglicky, ale bydli v nasi oblasti, tak jsme objednaly KM v korejstine a dorucili ji to... no otevrel nam jeji manzel jenom ve spodnim pradle, nacez hned zabouchl a potom nam otevrela ona. Bylo to asi nejdivnejsi predani KM, jake jsem kdy udelala, ale uvidime... netusime, jestli ma vubec zajem, ale knihu zi vzala.

Taky jsme navstivily dve stare pani v domove duchodcu, jsou tak neskutecne naplnene laskou, ze je to proste uzasne. Mam je hrozne moc rada. Vzdycky jim zpivame  a cteme s nimi Bibli. A vcera vecer jsme mely ucit dalsi lekce dalsi z nasich clenu, Rachel. Ona na nas trochu zapomnela a byla domluvena, ze si bude povidat s kamaradem na skype... tak mu napsala, ze tady ma sestry a jestli muze pockat, nebo jestli se chce pridat na skype k nam. A on rekl, ze se prida! Neni clenem cirkve a tak jsme ucily prvni lekci... prestoze to byl jenom trenink, citily jsme Ducha Svateho a vim, ze i kdyz se nam to nikam nepocita, mely jsme duchovni diskuzi a to je to jedine, na cem mi zalezi.

Mejte se krasne a dekuju za maily a dopisy!


Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat