úterý 4. listopadu 2014

16. týden, 27.10.2014 - 2.11.2014, Airdrie, Halloween


Ahoj vsichni,
tak zase mam cil byt strucna, znate me, mozna tuhle vetu priste preskocim, ale to bych nebyla ja... haha.

Musim vam napsat, jak jsme stravily minule pondeli - nas volny den, kdy si muzeme delat "co chceme", kdy muzeme odpocivat, chodit na vylety, hrat stolni hry, valet se, cist si, nakupovat, varit, pect, cvicit, behat, sledovat povolene filmy (samozrejme jsou to cirkevni filmy), ale proste co chceme. A hadejte, jak jsme ho stravily minuly tyden?
Nejprve maly uvod....tak tedy, jednomu starsimu se libila jedna sestra, ktera take pouzivala nase auto a on nenasel jiny zpusob, jak ji to dat najevo, nez ze nanese drevorubce hodnou vrstu margarinu na kapotu naseho zbrusu noveho vozidla (samozrejme to neni povolene, jsme na misii a ne na dovolene, kde si hledame protejsek, ale stalo se; a rict, ze nase auto je zbrusu nove je vystizne, protoze ma najeto asi 1900 km a to jsme najely my minuly mesic). 
Mily margarin se tedy rozpustil a ztuhnul, rozpustil a ztuhnul, sestry byly line to umyt hned a zkusily to vylepsit v mycce aut… vysledkem byla premena margarinu na lepidlo, s uspechem pouzivane na samolepky, ktere se velmi dlouho nechtelo se svym novym pusobistem - kapotou auta - rozloucit!!!! Zkusily jsme vsechno - studena voda, suchy hadr, jar, vosk na auto.... po 4 hodinach jsme to vzdaly a na 30 minut se zhroutily doma na gauci nez byl cas zacit zase pracovat.
Je vidět, že někteří
 už toho mají opravdu dost
 a potřebují si odpočinout
Ve stredu totiz byla zonova konference a inspekce aut.... dodam jen, ze jsme stravily dalsi 2 hodiny cistenim toho masla (nakonec zabrala horka voda, ale udrzte vodu horkou při -4 °C a na prochladle kapote). Behaly jsme s kyblem horke vody, abychom ocistily 1cm2, opravdu narocne. Nyni je auto docela v uchazejicim stavu...jesteze uz to mame za sebou! :D

Pomahaly jsme take s pripravou mrazenych jidel pro rodiny, ktere to potrebuji, byla to zabava a samozrejme jsme si odnesly vysluzku domu. Lide se o nas tady velmi moc staraji. 

Ve stredu jsme zabloudily pouze jednou pri ceste na zonovou konferenci a nazpatek jsme dokonce stihly jit pomahat do food bank. Beca (dcera jedne pani, ktera tam pracuje) je moc mila a celou dobu jsme vykladaly, chodi do katolicke skoly a ma velmi vysoka meritka, tak se necitime divne, ze tolik veci „nemuzeme“ nebo naopak delame.  

Prisel ctvrtek, cely tyden jsme pracovaly na halloweenskych vzkazech pro cleny, snazime se je poznat a kdyz nikoho neucime, tak pracujeme se cleny a delame co muzeme.

Sestry připravovaly halloweenské
vzkazy pro členy
Mely jsme cely den hrozne napilno, ale rano nam napsala jedna sestra, ze by potrebovali pomoc s uklizenim domu, stehuji se. Rozhodly jsme se, ze to nejak vecpeme do programu a hadejte co? Stihly jsme vsechno a jeste jsme mely asi 10 minut na oddech nez byl cas jit na nvstevu na veceri k Sheppardovym. 
Je to starsi manzelsky par a jsou k nam neskutecne hodni, jsme u nich doslova pecene varene a proste mame tady rodinu! Tentokrat jsme mely asijske jidlo-restovana zelenina s ryzi. Desne dobre.

Jídla jsou čím dál tím lepší.
Když členové zjistili, že sestry jedí mořské plody,
 začali jim připravovat takto lákavé večeře.
A sestry si je nemohou vynachválit.
Aby ne!
Vracime se zpatky domu a sestra Lahnam me zkousi, jestli vim, kde jsme. Zkousime se obcas tak navzajem, protoze jsme na tom obe stejne, a rikame si, ze dnes se pokusime vratit se domu po dalnici. Takze tato odbocka ne, protoze chceme jet po dalnici, uspesne ji tedy mijime a prichazi vytouzena dalnice. Aha. Jenze, kterym sjezdem z dalnice ven??? No samozrejme jsme skoncily v protismeru a uz si to ficime misto na jih na sever. Asi jsem nenapsala, ze Airdrie a zvlast Crossfield jsou skoro na hranicich misii Calgary a Edmonton ... takze, co se stane kdyz jedeme dale na sever? Sestra Lahnam hlasi, myslim, ze jsme oputily nasi oblast - volat nasemu oblastnimu vedoucimu? 
Za chvili (nikde zadny sjezd pochopitelne), myslim, ze jsme oputili nasi zonu - volat zonovemu vedoucimu?  Porad zadny sjezd, ale v dalce vidime pumpu. Odbocime na pumpu a dozvidame se, ze asi po 5 km to budeme moci otocit... a tak jedeme dal a sestra Lahnam - myslim, ze jsme oputily misii - volat misijnimu prezidentovi???

Naše známá dvojice cestovatelek.
 Kdyby sestra Lanham ohlásila:
"Myslím, že jsme opustily Kanadu",
co myslíte, volaly by kanadskému
 prezidentovi nebo
prezidentu Spojených států?
No nic, nakonec jsme nasly cestu domu, ale Sheppardovi nam pro jistotu vcera dali GPS....
















Jinak Halloween jsme stravili s Hortonovymi, grandpa Horton... vyrezavaly jsme dyni, mely desne palivou polevku a stihly rozdavat sladkosti detem, ktere prisly "trick or treat". Taky jsme dostaly "misionarskou hudbu", jsou to stare pisnicky, ale nam se to libi a ohromne se u toho nasmejeme.

Nejen Halloween,
 ale už i vánoční stromeček!
Všechno se motá
 kolem Halloweenu




V sobotu bylo setkani se sestrou Stephens, radkyni v generalnim predsednictvu Pomocneho sdruzeni


Chtely jsme jet, ale podminkou bylo, ze nas tam musi vzit nekdo ze clenu. Obvolaly jsme skoro vsechny sestry, ale nikdo nemel misto nebo nejel.... byl patek vecer a my jsme porad jeste nemely nic domluvene. Jedeme domu a obema nam to je trochu lito, ale pak jsme citily, ze jsme se o to modlily a vsechno bude v poradku. Prijedeme domu a vola nam sestra Sheppard s otazkou, jestli se nekdo nasel, kdo by nas vzal. My, ze ne. A ona, sestry, vyzvednu vas zitra, mozna budeme mit trochu zpozdeni, protoze musim vyhodit bratra Shepparda v praci, ale jedem! Nemohly jsme uverit tomu, jak laskava byla. Rano nas vyzvedla a vsechno jsme stihly vcas.
Bylo to moc zajimave setkani, nejvice me zaujala myslenka o tom, ze Petr kracel po vode tak dlouho, jak dlouho byl zameren na Spasitele a nepochyboval. 
Ale jakmile se nechal vyrusit, zacal se topit. Ovsem Jezis Kristut byl stale pripraven s natazenou rukou, aby mu pomohl - viz Matouš, kapitola 14, verše 23- 31: 


To mi pripomina, ze to tak je vzdycky. Dokud se na Jezise Krista spolehame, postara se o nas. Jedine chvile, kdy mame pocit, ze nas nechava se topit, jsou, kdyz my sami se odvratime a koukame jinam.

A jinak vcera jsme mely byt bez vecere a hadejte u koho jsme skoncily? Ano, u Sheppardovych.... byla to moc prijemna a duchovni navsteva, jsou proste uzasni.

Jestli mate chvili, kouknete na jakoukoli kapitolu ze 3. Nefiho


a napiste, co vas zaujalo. Jsou to uzasne verse.

Mam vas moc rada a dekuju za vsechny dopisy a maily!

Zuzi 

Žádné komentáře:

Okomentovat