úterý 4. listopadu 2014

15. týden,20.10.2014 - 26.10.2014, Airdrie; Zima prichazi, ale nam jen tak neco usmev nevezme

Ahoj moji mili!
Tak zase dalsi tyden, je toho hodne, co se udalo, snad to zase shrnu nejak v kostce...
Tak tedy pondeli, po mailech jsme nakoupily, vsechno hezky odvezly domu a vydaly se do cirkevni budovy, stravit p-day s dalsimi misionari. Ha, prvni prekazka, jak se tam dostaneme ? Uz jsem asi psala, ze ani ja ani sestra Lanham nemame orientacni smysl...tak si umite predstavit, kdyz se takove dve sejdou. Toz ja naviguju a ejhle! Nekdo vytrhl presne tu stranku mapy, kterou potrebujeme z atlasu, takze smula.... nakonec jsme se tam dostaly, uzily si p-day a jedem zpatky. Mame byt na veceri v sest, vyrazily jsme vcas i s rezervou, ale nejak se to zamotalo, 5.50 a my porad na ceste, ale rikame si, tady je exit do Airdrie, to stihame.... ale neni exit jako exit, tenhle exit mel maskovaci jmeno (je to desne fikane a je mi jasne, ze to nekdo dela nam naschval), skoncily jsme totiz v Crossfieldu, 16 km za Airdrie... tam jsme to teprve mohly otocit a jet zase zpatky do Airdrie. Dorazily jsme na veceri s 50 minutovym zpozdenim.... ale pracujeme na zlepseni:DDDDD

Tyhle dvě sestry začínají být známé tím,
že rády poznávají Kanadu cestou domů :-)

Jinak jsme tento tyden navstivily dve stare pani v domove duchodcu, zazpivaly jim pisnicky, moc se jim to libilo a jedna z nich je puvodne z Ruska, tak jsme mely neco spolecneho.. ."evropske" jidlo, zna spoustu jidel, ktere delame i my...

Clenove tady jsou uzasni, mely jsme veceri u jedne rodiny, ktera pravidelne vychovava cizi deti a pak je musi zase "vratit", neco jako pestounska pece, ale asi je to na kratsi dobu. No, obdivuju je.

Ve stredu jsme jely do centra mesta kontaktovat lidi, bylo to dobre, ale desna zima. 

Nejlepsi cast dne byla, kdyz jsme pomahaly ve Food bank, coz je zarizeni, ktere sbira potraviny od lidi pro chude, maji tam skoro prosle pecivo z obchodu a lide, kteri maji nizky prijem si tam mohou jit pro toto jidlo zdarma. Chystaly jsme balicky peciva pro domov duchodcu a taky lamaly chleba pro kravy... byla to zabava. 

Cookies k narozeninám
zónového vedoucího
Na veceri jsme mely korejske jidlo...zajimave, co vsechno ochutname, ryze se spoustou druhu fazoli, smazene zavitky se zeleninou a pry, moje nervy, „obycejna“ polevka se zelim a tofu. Obycejna?! Byla priserne ostra, takze jsem musela snist asi tri porce ryze - polykam polevku, tuna ryze, polevka, tuna ryze, tuna ryze, voda, tuna ryze, ufff jeste porad plna miska....ja, smrkam, protoze kdyz jim neco paliveho, tak mi tece z nosu.

Sestry v Pomocnem sdruzeni mely skvelou aktivitu, co vsechno se deje v Airdrie behem zimy a taky tipy, co delat s detmi doma, proste ruzne zabavne cinnosti, obe dve se sestrou Lanham jsme litovaly, ze nemam deti :D A byly tam tri maminky z klubu maminek, ktere nejsou clenkami, moc se jim to libilo.

Omrznuté nosy nevadí, hlavně,
že jim nezmrznul
 úsměv na rtech
V patek jsem byla na vymene, stravila jsem 24 hodin v centru mesta, teda skoro, zajimavy zazitek. Byly jsme na institutu a potom v centru mesta kontaktovat lidi, byla strasna zima, ale prezila jsem, coz je dukazem, ze na me ma Kanada vliv :D
A otuzuji se.


Cestou zpet jsme potkaly v autobuse jednu holku z Ceska, zije tady uz asi 5 let.. Moje cestina opravdu upada. Hruza! Vecer jsme mely lekci s nove pokrtenou Anastazii, je velice mila a mluvily jsme o modlitbe a cetbe pisem a ja jsem si jen uvedomila, ze vzdy je co zlepsovat a rozhodla jsem se rikat sve osobni modlitby nahlas a vklece. To je jedna z vyhod cestiny... Nikdo mi tu nerozumi.

A v sobotu nas Jeni vzala na obed, dozvedely jsme se vsechny novinky z Royal Oak a bylo to krasne, citily jsme se zase jako doma! Psala jsem, ze sestra Lanham bydlela u Jeni 7.5 mesice ?

Tady sice ještě nesněží,
 ale zima je
Vcerejsi vecer jsme stravily v Crossfieldu, zastavily jsme se asi u 5 lidi, bylo osklivo, foukal ledovy vitr a snezilo, takze vyskocit z auta, snazit se domluvit si schuzku s lidmi a zase zpatky do tepla... no, moc veselo nam nebylo, ale potom nam jedna sestra zavolala, at se stavime pro nejake zavareniny. To jsme s radosti udelaly, uvarila nam horkou cokoladu, dala obrovskou sklenici ovesnych vlocek a zavarene hrusky a taky jablecne pyre... mnam, zasoby na zimu je potreba mit! Lide jsou k nam tady hrozne moc mili, pripadam si jako doma.

Mejte se vsichni krasne a zkuste se zamyslet, jak muzete vylepsit sve modlitby!

Mam vas moc rada.

Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat