sobota 15. listopadu 2014

17. týden, 03.11.2014-09.11.2014, Airdrie; Ladovská zima, opět tu je...

Ahoj moji mili, teda, toto rychle utika.

Co me tedy potkalo minuly tyden? Co nas potkalo? 
Nejaky bacil se tu prehnal, takze jsme byly trosku pomalejsi a unavenejsi, ale je to lepsi. Nevim presne proc tomu tak je, ale mirne podeziram podminky naseho bydleni... teplota v nasem pokoji totiz pres noc klesne tak na 15 stupnu celsia.... coz je nekomu mozna prijemne, ale my rano klepeme kosu..ale potom zatnem zuby a hodinu cvicime a zahrejeme se.... vcera vecer jsme ovsem odmitly stravit dalsi noc v takovych teplotach a jelikoz rodina, u ktere bydlime opustila Airdrie a odletela na tyden do tepla (hlasite zavidime), spaly jsme hezky v obyvaku u planouciho krbu a bylo nam tam moooc dobre.

Sestra opět v akci - takto vypadá kuchyň,
 poté, co sestra Kolková
zapomene zavřít
 víko od hnětače
Zaciname se trosku orientovat, kdo je kdo, nezda se to, ale ono opravdu trva docela dlouho, nez pozname vsechny cleny ve sboru a nez nam zacnou duverovat natolik, ze nam doporuci nejake lidi, ktere bychom mohly ucit.

Nicmene, my to nevzdavame a snazime se ze vsech sil a tento tyden jsme ziskaly asi 6 tipu, kde bychom mohly zaklepat na dvere. Ja chapu vsechny, kteri nemaji zajem, ale na druhou stranu... je mi lito, kdyz se lide pripravuji o tolik pozehnani, ktere ja osobne vidim kazdy den. Ovsem, kazdy ma svobodnou volbu a musim rict, ze lide tady jsou k nam vzdy zdvorili a mili, i kdyz nas odmitaji.

Než sestry najdou zájemce chvíli trvá, 
ale nevzdávají se
 a snaží se ze všech sil











Byly jsme tento tyden opet v centru mesta a nebylo to moc uspesne, skoro vsichni nas odmitli.... tak sedime ve vlaku a jedem domu, uz uz jsem chtela usnout, kdyz v tom mi nejaky muz zaklepal na rameno s otazkou, jestli jsem jeptiska.... prekvapene jsem odvetila, ze ne.. ze jsem misionarka Cirkve Jezise Krista Svatych poslednich dnu..(a v duchu jsem si rikala, ze jestli vypadam na jeptisku, tak uz je to opravdu hodne spatne :DDDD). Mluvily jsme s nim celou cestu vlakem, daly mu Knihu Mormonovu a nase cislo.... v kazdem pripade jsem byla stastna, ze nekdo projevil zajem a clovek nikdy nevi, kdy se muze dotknout neciho srdce.

Nasi "rodice" Sheppardovi nas pozvali opet na veceri... uz jsem psala, ze jsme tam pecene varene... jsou hrozne fajn a je to vzdycky bezvadna navsteva.... no nic, volali jsme den predtim, abychom potvrdily veceri a oni z legrace nadhodili, at si nezapomene prinest sombrera, protoze tentokrat mame mexicke jidlo.... (uz jsem psala, ze bratr Sheppard je uzasny kuchar, ze ano?)... no ale to bychom nebyly my dve, abychom to nevzaly vazne.

Dva drsní, hladoví senores s hudebním nadáním
Sombrero jsme nemely, ale nasly jsme (kdo vi, jak se tam dostaly) dva kovbojske klobouky, vyrobily falesne knirky a na veceri se dostavily v prevleceni za señores..... a pisni Vsichni jsou uz v Mexiku.... pricemz sestra Lanham delala hudebni pozadi slovem Mexiko, ktere zopakovala vždy, kdyz ho v pisni Michala Tucneho zaslechla.... no Sheppardovi se popadali za bricho a my taky, pac jsme si ho hned potom hezky naplnily tortilami a quacamole a fazolemi a palivou ryzi a morskymi plody... (psala jsem, ze jsem nikdy predtim nesnedla tolik krevet jako za tento posleni tyden tady?).

Večeře ve španělském tónu


Nic zajimaveho se uz asi nestalo, jen to, ze clenove tady jsou proste neskutecne mili a casto k nam maji takovou duveru, ze jsme tu pro ne proste od toho, abychom poslouchaly. Asi to neni misionarska prace, ktera prinese mnoho cisel, ale ja citim, ze pomoc lidem, at uz jakakoli je vzdy dobre straveny cas a jsem stastna, kdyz lidem muzeme pomoct aspon takto. A verim, ze najdeme dalsi, kteri hledaji a chteji poznat pravdu.


No jo, vcera rano nam nasnezilo asi 20 cm snehu... teplota klesla na -13 a my skrabeme auto tak 4krat za den....

V Kanade cesty neprohrnuji... ono se to usadi a na spodu bude slusna vrstva ledu.... tudiz rychlost nasi jizdy se zmensila ze 30km/h v okoli skol
na 20 km/h kdekoliv, ale je to lepsi, nez chodit pesky! Nase uzasne chytre a moderni auto ma pohon na vsechny ctyri kola... jen nevim, kde se to zapina... :DDDD









Mejte se krasne, mam vas moc rada a dekuju vsem za maily a dopisy !


Zuzi

1 komentář: