pondělí 20. října 2014

14. týden, 13.10.2014 - 19.10.2014, Airdrie "Sestro Kolkova, vy na jih nejedete!"

Tentokrat je toho tolik, co se udalo, ani tomu vsemu nemuzu uverit.

Tak poporadku. Ve stredu jsme se snazily rozloucit s co nejvice lidmi, nestihly jsme vsechny, ale alepson par fotek posilam.

Anna a Sara
milovaná Jeni


Od sestry L. jsem dostala
krásnou teplou mikinu
Budou mi vsichni chybet, ale to je misie... clovek nikdy nevi, kde skonci priste. Od sestry Llana jsme dostaly uzasne teple mikiny s napisem Canada, byli k nam tak hodni!
Pak prisel ctvrtek, nejakym zazrakem se mi podarilo sbalit vsechny svoje věci (a ze jich nemam malo). Starsi prijeli se svym truckem, nalozili a odvezli nas do kaple, kde probihaly transfery. Moje veci nalozili do privesu smerujiciho na jih a ja se nasoukala do dodavky. 
Ovsem, asistenti prezidenta misie mirne znejisteli, kdyz zjistili, ze me nemaji na seznamu lidi smerujicich na jih. „Co uz“ rikam si, „vsechno bude v poradku....“ 
"Sestro Kolkova, vy na jih nejedete!" Tak jsem se zase vysoukala a cela zmatena jsem navigovala, kde v te obrovske hromade veci jsou moje kufry. Asistenti se omluvili, ja jen pokrcila rameny a vpochodovala zpet do kaple, kde se odehravaly transfery pro severni cast misie (pro jih to probiha az v oblasti Lethbridge na jihu Alberty).
Takze sedim v kapli, rikam si, ze to je divne a ani se nestihnu rozkoukat a hle, moje nova spolecnice, sestra Lanham!

Se sestrou Lanham
Je to ta nejdrobnejsi sestra, jakou jsem kdy videla. Je uplne uzasna, mame mnoho spolecneho (napr. kazde rano cvicime podle videa, taky se snazi jist zdrave, bavi ji vyrabet a vubec jsme obe dve stejne nadsene pro novou oblast!). Sestra Lanham je z Utahu,


Jsem tedy v Airdrie, 30 minut od Calgary, s tou nejlepsi spolecnici, jedina zavada - jede v prosinci domu, ale aspon mame spolu nejdelsi transfer - 7 tydnu. Jsme obe stejne nadsene, uskutecnujeme vsechny napady, ktere k nam prijdou, takze vymyslime neskutecne mnoho veci a moznosti. Clenove tady jsou uplne bezva, mili a pratelsti.

Airdrie
Airdrie je něco mezi vesnicí a městem
Ja jsem nadsena uplne hodne, protoze o tehle oblasti nekdo prohlasil, ze umira a asi bude pro misonare uzavrena, ale my obe tady vidime hrozne moc veci, ktere muzeme delat, ktere se daji zlepsit a kde se da pracovat. Takze hodlame traktovat mestecko Crossfield horem dolem, zprava doleva. 





Mame take vlastni auto (nemusime se o neho s nikym delit), s vyhrivanymi sedadly, jen tak pro zajimavost.



Sestry se svým novým autem
Zajímavá poznávací značka

Auto je úplně nové,
 tady dokonce  ještě bez SPZ
A dalsi vyhoda Airdrie je, ze jsou tady krasy "venkova" a zaroven vsechny obchody mesta a posta mi i nadale bude chodit jednou tydne. Takze jsem uplne nadsena a tesim se na praci, ktera je pred nami.


Bydlime na okraji mesta, takze pole hned za humny, nadherna priroda, pokryvame taky oblast Crossfield (googlete), uzasne romanticka vesnicka.... hodlame to traktovat left and right, sestra Lanham rada mluvi, takze mluvime porad a pouziva vsechny idiomy, protoze zlepsujeme moji anglictinu.  


Večerní romantika

Postel, základ
zdravého spaní

studijní prostředí


Společné jídlo

Mňam
Maji tady vsechny dobre obchody, mame vlastni auta a jsme tu jedine sestry. Nevim, co vic si prat. Sestra Lanham slouzila v Royal Oak, takze zname stejne lidi... pozehnani prichazi a ani nevim, jak je vsechna prijmout!


Vim, ze Nebesky Otec odpovida na nase modlitby, protoze tohle je presne to, o co jsme se obe se sestrou Lanham modlily. A jeste dalsi vec, Jeni je jenom 30 minut od nas, takze hned ted v sobotu jdeme spolu na obed!


Jsem nadsena ze vseho, co se tady da delat, hyrime napady a proste jsme uplne unesene. 

Cetla jsem v pismech Helamana 6. kapitolu, kouknete na to a napiste. 

Dekuju vsem, kteri reagovali na vyzvu prostudovat Jakoba 4, uzasne myslenky se ke me dostaly. 

Vim, ze kdyz jsme poslusni a delame svych 100%, Nebesky Otec udela ten zbytek.

Mejte se vsichni krasne, mam vas moc rada....


Žádné komentáře:

Okomentovat