středa 3. září 2014

7. týden, 25.8. – 31.8. 2014, Calgary


Ahoj vsichni,
tento tyden mam docela dost zazitku. 
Misionarska prace zacina byt narocna, zvlaste kdyz venku prsi a my musime slapat 45 minut jednim smerem a potom zase zpatky, protoze autobusy tady nejezdi... 

Se společnicí překonávají všechny obtíže


V utery jsme opet kontaktovaly v centru mesta, tentokrat jsme oslovili 40 lidi!!! Mely jsme veceri u mladych manzelu, udelali nam burritos (pro me vegetarianske) a potom jsme mely lekci s nove pokrtenymi dcerami jedne mene aktivni sestry. Jsou uzasne a tentokrat se holky i zapojily do lekce trochu vic.  


Ve stredu jsme dopoledne traktovaly (to znamená, že klepali na dveře – pozn. maminky) na jedne ulici v nasi oblasti... nekteri otevreli, ale vetsina lidi nebyla doma. Odpoledne nas cekalo docela dlouhe pochodovani, kdyz jsme se snazily navstivit nektere lidi. Unavene jsme se doplazily vecer domu, bez vecere, neschopne niceho. A vite co? Do toho nam napsala Jeni, jestli nechceme jit s nimi na veceri do restaurace. No samozrejme, ze jsme sly !!! Proste ve chvilich, kdy to nejvic potrebujeme, nam je pomozeno. Dala jsem si svuj oblibeny salat, ale pozor, vyzkousela jsem poprve v zivote sushi a musim rict, ze to je opravdu vytecne.

Zuzi si dala výtečný salát,
škoda, že nepíše,
z čeho to bylo
Zdá se, že tam byl ještě
 jeden zájemce o salát...
A Zuzi psala,
že zajíci jsou všude
















Ve ctvrtek prselo a nas cekala navsteva jedne nemocne sestry, ktera bydli 45 minut pesky od nas... takze jsme poradne zmokly, ale nevzdavaly jsme to a odpoledne jsme pokracovaly... opet pesky na veceri k jedne starsi sestre, ktera zije sama a misionarky jsou prijemna cast den, kdyz prijdou na navstevu. 


Filipínský nápoj - Halo, halo
že by český
 koktejl před rozmixováním?
Zuzi píše:
"Halo, halo znamena michat"
A potom jsme ucily Rena, nove pokrteneho.... navstevy tam jsou moji oblibenou casti tydne. Je tak ochotny ucit se novym vecem a prijimat nove. A dela vsechno, co ma, cte pisma, modli se... a jednoduse zari. A tentokrat nam udelal HALO HALO, coz je filipinsky napoj, proste na dno sklenice se daji ruzne kompoty (ovoce, ktere jsem po vetsinou nikdy nevidela), na to led a zalije se to asi kondenzovanym mlekem nebo ja nevim, co to bylo, bylo to moc mnam. Halo halo znamena michat. A samozrejme bananovy chleba... 




V patek jsme se snazily zacit konverzaci s vice lidmi diky "lemonade stand" (něco jako stánek s citronádou – pozn. maminky)... par lidi se zastavilo, neni to tady jako u nas, kde vsichni lide chodi po ulicich a misionari si muzou jen vybirat, koho oslovi, tady to je, ze si vybirame ulice, abychom vubec nekoho potkaly!

Potom jsme sly na navstevu k manzelum P.
Bratr P. studuje pilne pisma a ukazal nam spoustu zajimavych veci. Hlavne o chramovych obradech, ze je lide znali uz velmi, velmi davno. Bylo to velmi duchovne povznasejici.

Povznášející jsou také návštěvy chrámu
A vecer jsme sly zase k Jeni, protoze nas pozvala na veceri (grilovacka, asi posledni tuhle sezonu) a potom "paleni". Dve sestry odjizdeji za 10 dnu domu a tak spalily nektere sve veci, byla to zabava.

V sobotu dopoledne nas vyzveda jedna neaktivni sestra, protoze jsme ji nabidly, ze s ni pujdeme na prochazku s jejimi psy.

Tady vidíme jenom dva "mazlíky"




Bydli uprostred niceho a maji 5 psu.
Tak jsme vyrazili na prochazku po okoli jejich domu (jeji manzel je manazerem jednoho rance). 



Vsude ticho, klid, poletujici  ptaci a baliky sena na poli. 

Na pohled je to skutečná idyla

Zuzi, vždyť
 tohle je
naše Bonča!














Ja jsem si rekla, ze to zvladnu a psu se bat nebudu, no nebyla to takova hruza, ale mela jsem co delat...

Po navratu domu jsme se chystaly zastavit se u nejakych dalsich lidi, kotaktovat lidi, ale v tom nam zavolali z domova duchodcu, ze potrebuji 6 lidi na servirovani veceri, protoze maji sileny nedostatek zamestancu. To jsme s radosti prijaly, zazrakem sehnaly dalsi 4 misionare a mely skvely vecer, servirovala jsem yorkshirsky puding (takova houska a dirou uprosted na naplneni) a UHO (jak říkáme doma univerzální hnědá omáčka – pozn. maminky)... vsichni to uplne miluji, no ja po obedech ve skolni jidelne opravdu po UHO netouzim...  

Místo UHO si dá raději mrkev
 s mandlovým máslem
V nedeli vecer jsme se zastavily u zajemkyne, ktera uz dvakrat zrusila lekci. Baly jsme se, ze se s nami chce prestat vidat, ale kdyz nas videla, hned nas pozvala dal, hraly jsme si s jeji dcerou, ptala se, co bylo na shromazdeni a byla stastna, ze nas vidi. Samozrejme nam musela neco nabidnout, takze jsme dostaly croisanty a broskvovou zmrzlinu. Bylo to velmi prijemne a byla jsem stastna, ze ma porad zajem ucit se vice. Jeji dcera mela zrovna 8, takze ted mame zajemkyne 2!!!!



Sestra v akci - pečení cookies
A tady je výsledek 

           


Vcera opet uzasny vylet do Banff (včera znamená v pondělí, protože z důvodu státního svátku bylo psaní e-mailů přesunuto na úterý). 
Tentokrat nas vzala Jeni, je proste nejlepsi. 

Nahoru jsme jely lanovkou.

Sestry s Jeni, která je úplně nejlepší






















Se společnicemi



Zdá se, že sestry
 se smály na celé kolo

Známé vlajky byly určitě
 příjemným přiblížením
 se k domovu

Vyhlídková plošina



Je tady opravdu překrásně

Všechny vás zdravím
z Banffu

Podívejte se na tu nádheru za mnou,
 je tady velká zima, ale stojí to za to


Tady všude je Banff

Vyhlídkový chodník
prosly jsme si vyhlidkovy chodnik na vrcholku hor (byla tam desna zima) a potom sly dolu.
Dneska nas tedy pekne boli stehna a zjistily jsme, ze mame svaly, o kterych jsme ani netusily, ze existuji....





Potom nas Jeni vzala na obed a pak jsme obehly obchody a nakupovaly.... jeden z krasnych p-day. Nemuzu uverit, jak jsem pozehnana, kolik zazitku, duchovnich i zabavnych, muzu mit. Nebesky Otec se o me tak moc stara!

Pohled z vrcholu 

Banffská magistrála

   
Jasný důkaz,
že tudy sestry prošly



Překlad nápisu:
Ježíš Kristus je cesta,
pravda a život.
Celý verš zní:
Ježíš mu odpověděl:
„Já jsem ta cesta, pravda i život.
Nikdo nepřichází
k Otci než skrze mne.
Jan 14:6

Vim, ze modlitba funguje a ze Duch Svaty je opravdu Utesitel. Jen ho musime zadat a nechat ho vstoupit do nasich zivotu.

Mam vas moc rada. Zuzi

A moje vyzva pro vas, prectete si v Knize Mormonove knihu Jakob, 4. kapitolu a pak mi napiste, co vas zaujalo!

Jákob
Kapitola 4

Všichni proroci uctívali Otce ve jménu Krista–Abrahamovo obětování Izáka bylo podobenstvím Boha a jeho Jednorozeného–Lidé se mají smířiti s Bohem skrze usmíření–Židé odmítnou základní kámen. Kolem roku 544–421 př. Kr.

  1 Nyní vizte, stalo se, že já, Jákob, jsem velice poučoval svůj lid slovem (a mohu napsati jen málo svých slov pro obtížnost rytí našich slov na desky), a my víme, že to, co píšeme na desky, musí zůstati;
  2 Ale napíšeme-li cokoli na něco jiného nežli na desky, musí to zaniknouti a vymizeti; ale my můžeme napsati několik slov na desky, jež dají našim dětem, a také našim milovaným bratřím, malou míru poznání o nás neboli o jejich otcích –
  3 Nyní, z tohoto se radujeme; a pracujeme pilně, abychom vyryli tato slova na desky doufajíce, že naši milovaní bratří a naše děti je přijmou s vděčným srdcem a budou na ně pohlížeti, aby se mohli dozvěděti s radostí, a ne se smutkem nebo s pohrdáním, o svých prvních rodičích.
  4 Neboť s tímto záměrem jsme toto zapsali, aby mohli věděti, že my jsme věděli o Kristu a měli jsme naději v jeho slávu mnoho set let před jeho příchodem; a nejen my sami jsme měli naději v jeho slávu, ale také všichni svatí proroci, kteří byli před námi.
  5 Vizte, oni věřili v Krista a uctívali Otce v jeho jménu a my také uctíváme Otce v jeho jménu. A s tímto záměrem zachováváme zákon Mojžíšův, protože směruje duši naši k němu; a proto je nám to posvěceno ke spravedlivosti, tak jako bylo počítáno Abrahamovi v pustině to, že byl poslušen příkazů Božích obětováním svého syna Izáka, což je podobenství Boha a jeho Jednorozeného Syna.
  6 Pročež, zkoumáme proroky a máme mnohá zjevení a ducha proroctví; a majíce všechna tato svědectví, získáváme naději a naše víra se stává neotřesitelnou natolik, že můžeme vpravdě přikazovati ve jménu Ježíšově a samotné stromy nás poslouchají nebo hory nebo vlny mořské.
  7 Nicméně, Pán Bůh nám ukazuje naši slabost, abychom mohli věděti, že jeho milostí a jeho velikou blahosklonností k dětem lidským máme moc konati tyto věci.
  8 Vizte, veliká a podivuhodná jsou díla Páně. Jak neproniknutelné jsou hlubiny tajemství jeho; a je nemožné, aby člověk odhalil všechny cesty jeho. A nikdo nezná cesty jeho, ledaže mu to bylo zjeveno; pročež, bratří, neopovrhujte zjeveními Božími.
  9 Neboť vizte, mocí slova jeho přišel člověk na tvář země, kterážto země byla stvořena mocí slova jeho. Pročež, jestliže Bůh mohl promluviti, a byl svět, a jestliže mohl promluviti, a byl stvořen člověk, ó pak, proč by nemohl přikázati zemi nebo dílu rukou svých na tváři její podle vůle své a podle libosti 
  10 Pročež, bratří, nesnažte se raditi Pánu, ale snažte se bráti radu z ruky jeho. Neboť vizte, vy sami víte, že on radí v moudrosti a ve spravedlivosti a ve velikém milosrdenství, ohledně všech svých děl.
  11 Pročež, milovaní bratří, buďte s ním smířeni skrze usmíření Krista, jeho Jednorozeného Syna, a můžete obdržeti vzkříšení podle moci vzkříšení, která je v Kristu, a býti představeni Bohu jako prvotiny Kristovy, majíce víru a obdrževši od něj dobrou naději ve slávu předtím, nežli se projeví v těle.
  12 A nyní, milovaní, nedivte se, že vám toto říkám; neboť proč nepromlouvati o usmíření Krista a nedosáhnouti dokonalého poznání o něm, stejně jako znalosti o vzkříšení a o světě, který přijde
  13 Vizte, bratří moji, ten, kdo prorokuje, nechť prorokuje, aby lidé porozuměli; neboť Duch praví pravdu a nelže. Pročež, promlouvá o věcech tak, jak skutečně jsou, a tak, jak skutečně budou; pročež, tyto věci jsou nám jasně ukázány, ke spasení duše naší. Ale vizte, my nejsme jediní svědkové v těchto věcech; neboť Bůh je také promlouval k prorokům za stara.
  14 Ale vizte, Židé byli tvrdošíjným lidem; a opovrhovali jasnými slovy a zabíjeli proroky a vyhledávali věci, kterým nemohli rozuměti. Pročež, pro slepotu svou, kterážto slepota přišla tím, že hleděli za cíl, musejí nezbytně padnouti; neboť Bůh od nich odňal jasnost svou a vydal jim mnohé věci, jimž nemohou rozuměti, protože si to přáli. A protože si to přáli, Bůh to vykonal, aby klopýtali.
  15 A nyní já, Jákob, jsem veden Duchem k prorokování; neboť cítím působením Ducha, který je ve mně, že Židé klopýtáním svým odmítnou kámen, na němž by mohli stavěti a míti bezpečný základ.
  16 Ale vizte, podle písem se tento kámen stane velikým a posledním a jediným jistým základem, na němž Židé mohou stavěti.
  17 A nyní, milovaní moji, jak je možné, že tito, odmítnuvše onen jistý základ, mohou na něm vůbec někdy stavěti, aby se mohl státi jejich hlavou úhlovou
  18 Vizte, milovaní bratří moji, odhalím vám toto tajemství; nebudu-li jakkoli otřesen ve své pevnosti v Duchu a neklopýtnu-li pro svou převelikou úzkost o vás.


Žádné komentáře:

Okomentovat