neděle 21. září 2014

9. týden, 08.09.- 14.09.2014, Calgary - Krása křišťálu

Ahoj vsichni,
tak tento tyden mam rozhodne nejsilnejsi zazitek z utery. Byl to p-day, ale vecer se nam naskytla uzasna prilezitost jit cistit ten obrovsky lustr, ktery je v chramu. 

Krása křišťálu,
foto z www
Calgary Temple LDS
Celestiální místnost
chrám Calgary,
foto z www
Calgary Temple LDS


 Byl spusteny az skoro na zem, takze jsem pod nim lezela (ovsem predstava a uvedomeni si, ze kdyby spadl, jsem na miste mrtva a novinovy titulek "Misionarka zemrela v celestialni mistnosti pod tunovym lustrem") me trosku probiraly ze sneni. Musely jsme ocistit kazdicky krystal a ze jich tam teda je! No, jindy jsme poslusne, ale tentokrat jsme byly do pulnoci v celestialni mistnosti v chramu. 


A pak jsem mela prilezitost povysavat pecetici mistnost a byt tam asi 5 minut uplne sama. Bylo to nadherne. Citila jsem se tam bezpecne a hlavne milovana. 


Pečetící místnost chrámu Calgary,
foto z www Calgary Temple LDS

Jinak jsme mely veceri s jednou sestrou z Fidzi, udelala nam nejake indicke jidlo, vegetarianske (chudak sestra Shumway, vsichni vari bez masa....), ale bylo to desne palive, takze jsem smrkala a dychala celou dobu, coz se asi te sestre libilo, tudiz nas donutila si pridat, sestra Shumway chudak vypil asi tri sklenice vody…
no, vesele to obcas mame. Ale mne to vazne chutnalo. Byla to cizrna a domaci chlebove placky a cuketa (paliva jak blazen) a brambory, vsechno ochucene chili, tumerikem a koriandrem.  
A taky jsme navstivily jednu starsi manzelskou dvojici, ten pan ma rakovinu hrtanu nebo tak neco a dneska zacal chemoterapii. Jsou to asi nejmilejsi lide, ktere jsme tady potkali. Tak ted budeme vencit jejich psa a proste jim pomahat se vsim, co budou potrebovat, bydlime jenom o ulici dale, tak je to skvele.
V patek se stehujeme zpatky k Jeni! Uz se nemuzeme dockat.

Uvítací buchta
pro rodinu, u které sestry
 dočasně bydlely
Vypadá krásně











A jinak uz mame zase teplicko, teda tepleji, ale zima na sebe asi neda dlouho cekat. To nic, vsechno se zvladne.


Všechno se zvládne,
i kanadské 9.září 2014
Kanadské 9.září 2014



Nový misionářský
batoh











Ucim se tomu, ze pokora je nejlepsi vec. Kdyz se nam neco nelibi nebo se nam to zda nefer, proste se pokorme a nesme to.
Cetla jsem v Almovi 13:27-28, ze musime veci proste delat. A zvlaste ty duchovni. 
27 A nyní, bratří moji, přeji si z celé hloubky srdce svého, ano, s velikou úzkostí až k bolesti, abyste poslouchali slova moje a odvrhli hříchy své a neodkládali den pokání svého;
  28 Ale abyste se pokořili před Pánem a vzývali svaté jméno jeho a bděli a modlili se stále, abyste nebyli pokoušeni nad to, co můžete snésti, a tak abyste byli vedeni Svatým Duchem, stávajíce se pokornými, mírnými, poddajnými, trpělivými, plnými lásky a veškeré shovívavosti;
A zaujalo me, ze kdyz to budeme delat, nebudeme pokouseni NAD sve moznosti. Budeme pokouseni, ale jen tak, abychom to mohli zvladnout.
Mam vas moc rada, mejte se krasne.

Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat