úterý 23. září 2014

10. týden, 15.9.2014 - 21.09.2014, Clagary, Překrásný podzim

Ahoj vsichni,
tak zase dalsi tyden za mnou. Utika to rychle a mam pocit, ze zas tolik se toho neudalo, no uvidime, znate me, vzdycky to je milion slov. 
Tak tedy v pondeli volny den, ale vencime kazdy den psa tem manzelum, takze jsme tam byly i minule pondeli a vite co??? Dali nam vstupenky do zoo, takze se na zacatku rijna chystame do zoo... je to dost drahe, tak jsem stastna, ze nam je venovali.
V utery jsme meli uzasny district meeting. 
Že by na útěku?
Jeden starsi, ktery je podle me na misii jenom proto, aby drzel svoji povahou nad vodou nas ostatni (protoze on je chudak tak strasne stydlivy ohledne evangelia, ze urcite nikdy neoslovil ani jednoho cloveka), ho mel na starosti s tematem modlitba. Trochu oslehane, mysleli byste si, ale ne!! Bylo to uzasne, spoustu myslenek a potom nas vyzval, ze si mame kazdy najit nejake misto v kapli (se spolecnikem, samozrejme) a muzeme se modlit. Uzila jsem si kazdou sekundu a uvedomila jsem si, kolik jsem toho potrebovala Nebeskemu Otci rict. Proste museme mu rict uplne vsechno, od toho, co jsme videli v obchode, co jsme meli k obedu, pres to, co nam udelalo radost az po to, co bychom si prali, co nas trapi.... uzasne!!! Citila jsem se tak skvele, jako kdyz si popovidate dosytosti s kamaradkou (Lucie a maminko, jako s vami!).
A k veceri jsme meli uzasne zapekane nudle s tunakem... to jen trosku odbocuju ke svetskym vecem :D (kdo chce recept, napiste, bylo to bezkonkurencne dobre) 


Na večeři byly těstoviny s tuňákem

 Ve ctvrtek jsme mely prilezitost pomoct Jeni s roznosem tasek na FOOD DRIVE, to je obrovska akce v Calgary, sbira se trvanlive jidlo a dava se potom chudym. Bylo to skvele, vesely jsme tasky s kartickou na kliky domu.

Jenom, aby tam něco dali
A vecer vecere u jedne bajecne rodiny. Maji tri deti, kdyz jsme prisly, byla tam zrovna domaci ucitelka, ta sestra (maminka tri malych deti) behala po dome, snazila se uvarit veceri, zpacifikovat deti, do toho ta domaci ucitelka, ale ona to zvladla. Bylo to moc prijemne… Skvela zkusenost.
Potom lekce s Renem, uzasne a taky lekce s Anou a Sarou, probraly jsme clanky viry a vyzvaly je ke krtu, modli se o to, tak doufam, ze seberou jednou odvahu a zacnou chodit na shromazdeni.
A v patek nas cekalo stehovani zpet k Jeni, to byla akce. Trvalo nam asi dve hodiny, nez jsme vsechno sbalily, ale jakmile jsme to vsechno navrsily v predsini, doslo nam, ze tohle se do normalniho auta nevejde.. tak jsme zavolaly nasim district leaders, jelikoz ridi auto s obrovkym kufrem (track), jestli by nam mohli pomoct se stehovanim, ti ochotne prijeli, sice s hodinovy zpozdenim, ale i tak, prestehovane zpet!!! Pristi trasfer je 15. rijna, jedna z nas, chudak, bude balit znovu :D
V sobotu food drive, kouknete na zpravy, urcite tam neco bude, byla to mega akce, pomahali jsme vykladat tasky z aut. Naplnili jsme asi 5 nakladaku a takovych mist bylo v Calgary jeste 5.
A vcera vecere u rodiny zijici na "akridge", proste uprostred niceho, obrovsky pomezek, maji slepice, ta sestra se zajima o zdrave jidlo, takze jsme si vyborne rozumely, bylo to bezvadne. 

Tzv, "Akridge" neboli domy uprostřed ničeho
Taky jsme meli taborak, na takovem miste bych jednou chtela zit.... ale maji tu medvedy... no to je trosku nevyhoda. Proste Betty (Betty McDonaldová – Vejce a já- pozn. maminky) by mi to asi vymluvila, ale nadhera, nadhera.

Podle velikosti ohniště musel
být ten táborák dost velký
Ucim se trpelivosti a taky tomu, ze cas je omezeny a jestlize mame cas na studium pisma, musime ho vyuzit.   

Sestra v akci 1
Mejte se vsichni krasne a urcite napiste, jestli vas nejake myslenky zaujaly.

Je vidět,
že se znovu oteplilo









Me nejvice z proslovu od Presidenta Bruce R. McConkieho, ze nabozenstvi bez zjeveni je mrtve a kazdy muze ziskat zjeveni sam pro sebe a vedet pravdu pro sebe. Proto se nebojme a modleme se o vsechno a ptejme se na vsechno, co nam neni jasne.
Mam vas moc rada. Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat