středa 10. září 2014

8. týden, 01.09.2014 - 07.09.2014, Calgary

Tak uplynuly tyden bude ve zkratce.

Minule utery jsme potkaly jednoho muze, ktery prijal knihu Mormonovu a poslouchal celou dobu, kdy jsme mu vysvetlovaly zakladni veci o nasi Cirkvi. Bylo to poprve, co se nam to na ulici stalo. Bylo to skvele. A vtipne bylo, ze jen co jsme zasly za roh, volal nam jeden clen z naseho sboru, a ze: „Dobra prace sestry, ten clovek KM jeste porad ma a nezahodil ji“. 
Totiz on a jeden dalsi bratr byli na ulici v aute, kdyz se vraceli z domaciho uceni, a celou dobu nas tedy pozorovali...
Vecer jsme pomohly Jeni se stehovanim nabytku a potom jsme slapaly pul hodiny domu.

Ve stredu rano jsme se normalne nachystaly na ranni studium, perfektni na vsech tech studijnich a treninkovych hodinach je to, ze do obeda nevychazime pryc, takze muzu byt v domacim obleceni... 
Ale asi 5 minut po zahajeni osobniho studia zavolaly sestry z vedlejsi oblasti, ze maji prasklou pneumatiku a jestli bychom pro ne mohly zajet, protoze musi byt na setkani s presidentem misie, kvuli odjezdu. 
Toz jsme skocily do auta tak jak jsme byly, temer v pyzamu a ja se snidani v misce J a vyzvedly jsme je. 
Ony nas potom odvezly domu a pujcily si nase auto...a to bylo naposledy, kdy jsme ho videly, protoze jakmile v misijni kancelari zjistili, ze to auto, ktere potrebuji, je tam, uz nam ho nevratili a nase oblast je tedy oficialne a definitivne pesi.


Upekla jsem mamincinu bublaninu s nektarinkama, ktere uz potrebovaly zpracovat a povedla se uplne dokonale. 
Bublanina se moc povedla
Mela jsem z toho radost, protoze jsem na posledni chvili, kdyz uz bylo vsechno zamichane, zjistila, ze nemam prasek do peciva. Bublanina dopadla dokonale, i bez prasku. Dekuji, mami, za ty recepty!!!



Ve ctvrtek u nas prespavaly sestry z Banff, meli jsme zone training, nas Walk and Talk August pokracuje do doby, kdy vykazeme, ze jsme oslovili, jako misie, milion lidi a ted se k tomu pridalo jeste rozdani 2 krabic Knih Mormonovych pro kazdou dvojici behem mesice zari. Libi se mi, ze mame takove specialni aktivity, pomaha to, abychom byli cinnejsi.


Nasi starsi jsou uplne nejlepsi
a maji smysl pro humor
Meli jsme se prevleknout
 za nekoho z Knihy Mormonovy.
 Hadejte, kdo jsem byla ja?
Moroni!

Misie prý každého hodně změní :-)
Ale že by až tak moc?
A takové to byly
šikovné sestry...


Možná, kdyby misionáři
 změnili vizáž natrvalo...
Kdo ví?
Odpoledne jsme ucily lekci jednu neaktivni clenku. Dve hodiny; a mela tolik nestutecne slozitych otazek  o uceni i lidech! Na nektere se velmi tezko davala odpoved. Nakonec jsem rekla, ze chovani a nazory lidi mohou byt ruzne, ale ze nasim cilem je dostat se k Jezisi Kristu a potom k Nebeskemu Otci...
Kniha Mormonova je dalsi svedectvi o Jezisi Kristu prakticky proto, ze proroci v ni se k Nemu dostali a snazi se nam predat, jak toho muzeme dosahnout i my. Je k tomu potreba hlavne prava laska a pokora. To jsou dve naprosto klicove vlastnosti. Bez nich to nejde.

Dale jsme ucily Rena (nove obraceny z Filipin), je opravdu uzasny.

Patek byl docela narocny. Rano v deset jsme vyrazily ven a vratily se az vecer ve 21.30.
Ucily jsme Ester (pokrtena loni v prosinci), rodinu Lana, jsou uplne skveli, a vzdycky nas necim nakrmi, vcera jsme meli ryzove nudle z hnede ryze s dusenou zeleninou, kousky kurete a ryby. Bylo to desne dobre. A samozrejme turony.
Potom jsme navstivily jednu nemocnou sestru, ktera nas vzdycky rada vidi a povida si s nami, obcas ji zpivame. A pak jsme trochu pomohly jedne mene aktivni sestre
s vybalovanim veci, protoze se stehuje, ale je to jen pres ulici, tak je to fajn.
A odpoledne jsme se snazily navstivit nejake lidi, ale nikoho jsme nezastihly doma, ale mluvily jsme s nekolika lidmi venku. Opakuju si, ze nevadi, ze nemame zrovna velky uspech, slapeme a snazime se a to se pocita.
Po veceri jsme se sesly s jednim muzem, ale nakonec se ukazalo, ze to nebyl zajemce. Nastesti jsme tam byly vsechny, i sestry z Banff. Bylo to divne setkani, ale i to se stava.
Potom jsme se jeste sesly s nasim vedoucim misionaru, mel pro nas nekolik velmi dobrych podnetu.

Únavu po celodenním chození určitě pomáhá odstranit
 takovýto večerní pohled z okna

Vcera nam tady nasnezilo…

Přes den bylo docela hezky

V 16.30 se ale něco pokazilo
a další ráno zjistili,
že zima přichází
bez varování














Ladovská zima za okny je
a srdce jímá bílá nostalgie...
(J. Nohavica - vzpomínáte?)
…dochazim k zaveru, ze bez Jezise Krista nemuzeme byt dokonale ocisteni a tudiz nemuzeme stanout v pritomnosti Nebeskeho Otce. To me vsechno vede k tomu, ze se musim snazit jeste vic a studovat jeste vic. 
Misie pro me ma smysl. Velky; mam cas na pisma, vsechno mi prinasi poznani, ktere bych jinak neziskala. A sestra Shumway je opravdu skvela trenerka. Asi ani nechci nikoho jineho, i kdyz je mi jasne, ze to brzo prijde... zustavam v Royal Oak minimalne dalsich 5 tydnu.
Nevim, cim jsem si to vsechno zaslouzila, pozehnani to jsou nezmerna.

8. září se dalo chodit ještě bez kozaček,
devátého už by se hodily sněžnice :-)
 A zazraky se deji, vytrvale jsem stala pred shromazdenim u dveri, usmivala se na lidi a vitala je a vite co????? Nasledujici dva tydny mame setkani uplne kazdy den, tak se zda, ze prace se zacina aspon trochu rozvijet a rozbihat. Budeme se snazit dal. Kdyz jsme poslusni, Pan nam proste „musi“ pozehnat, protoze to je jeho slovo a On vzdycky splni to, co rika.

Mam vas moc rada, kde jsou vase postrehy z Jakoba 4??? J J J


Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat