pátek 6. února 2015

29. týden, 26.01.2015 - 01.02.2015, Airdrie, Kralici


Je jich tu vsude plno, mnozi se sami a na zimu meni srst. Kralici. Nebo spise zajici. Jsou obrovsti. No a nasi starsi uz dlouho touzili nejakeho ulovit. Musim se priznat, ze kdyz nam hopsavaji pred autem, tajne jsem doufala, ze nejakeho prejedu.

Minuly tyden nekdo pozadal misionare, aby odehnali kraliky ze zahonu kolem kaple, protoze okusuji rostliny. To oni s radosti udelali, jenze se nejak stalo, ze jednoho kralika obklopili v sesti, ten se chudak tak vylekal, ze zautocil (ano ctete spravne - zautocil, tudiz ja vim, ze ten muj strach ze zvirat je odpodstatneny, bylo to jak z hororu Ptaci) na jednoho z nich, ten ho rukou odhodil na zem.... no a nas "kovboj" - ne, opravdu, jeden starsi je z Idaha a miluje lov a praci na ranci - ho s radosti dorazil. Jen tak se zeptali, jestli jim ho uvarime, na coz jsme rekly, ze proc ne.... druhy den jsem se ocitla s kralikem v polorozestavene kuchyni uprostred pustiny na vychodnim konci mesta Calgary, snazice se ty kousky masa aspon trochu ocistit, oprazit a hodit na pekac. My jsme ale byly tak fikane, ze jsme vecer predtim navstivily nase cleny (Sheppardovi), kteri nam dali lekci vareni vcetne vsech potrebnych surovin a nazorne ukazky na kurecim steaku, "jak se to ma delat". Upekly jsme tedy kralika a zmizel jako nic....

Jinak se mame skvele, nasly jsme nekolik lidi, kteri by se radi dozvedeli vice o nasi Cirkvi, tak se za nimi vydame znovu. Jenom jsem si uvedomila, ze to neni o nasi Cirkvi, ale o tom, najit viru a smysl zivota kazdy pro sebe. Ucim se respektovat nazory druhych a velmi si vazim vsech svych pratel, kteri jsou skveli a uzasni, a maji me radi takovou, jaka jsem.

Mejte se krasne !

Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat