pondělí 22. prosince 2014

22. týden, 08.12.2014 - 14.12.2014, Airdrie - Je mi 20.

Ahoj vsichni,
tak je to oficialni. Je mi 20. Vice k tomu nemam co dodat. Dekuju vam vsem za prani, udelala mi velikou radost.

Nic moc noveho se nestalo, za zminku snad stoji jen muj pokus o upeceni perniku. Prvnim uskalim bylo prepocitat gramaz na hrnky a lzice, coz se mi asi povedlo, ale moje matematicke schopnosti jsou nevalne a tudiz jsem tam vrazila o pulku hrnku vice nez melo byt, pak to bylo moc suche, prilila jsem mleko a ted jsou z toho pekelne tvrde a sladke susenky. A do toho vseho jsem nemela pernikove koreni... takze jsem se musela spokojit jenom se skorici a hrebickem, ale dneska to jdu napravit a zkusim to znovu!

President a sestra Nicholas nam udelali vanocni besidku. Meli jsme pizzu, zpivali koledy a potom jsme se mohli podivat na film Meet the Mormons. Je to novy film, ktery cirkev vydala, mluvi o zivotech clenu cirkve. No, neni to spatne.



Dalsi vanocni besidku jsme mely ve Food bank, bylo to moc fajn a mluvily jsme se spoustou neclenu, vsichni byli moc mili... bylo to pro dobrovolniky, kteri tam chodi pomahat.

Taky jsme upekly cookies pro nase sousedy a sly se predstavit, bylo to mnohem prijemnejsi nez klepani na dvere bez niceho. Lide nas nevidi moc radi, coz je pochopitelne, ale my stale doufame, ze najdeme nekoho, kdo je pripraveny nas slyset.




Mely jsme prvni lekci se zajemkyni Andreou. Je pripravena slyset evangelium, jen ma ted docela vazne starosti a tak se s nami nemuze potkat az do ledna.... coz je z hlediska "normalnich" lidi pochopitelne, jenze misionarsky cas je tak kratky!! Transfer ma jenom 6 tydnu a tak musime jednat rychle a veci neodkladat.... Taky jsme zacaly cvicne ucit lekce sestru jmenem Carly. Je ji 18, tak je to fajn, ze konecne nekdo blize nam... a doufam, ze si muzeme vsechny posilit sva svedectvi a vzajemne se obohatit.

Taky jsme pomahaly pri cajovem dychanku v domove duchodcu. Bylo to fajn, lide tam jsou hrozne mili... a hrozne stari.... jenze tam bylo "hudebni cislo", pani hraly na zvony.... vsichni seniori si to ohromne uzivali, ale ja jsem tomu nejak nemohla prijit na chut. Do hudby z magnetaku se pridaly zvuku rozladenych zvonu.... no nevim, kdo na tom shledal neco zvukomalebneho.

Vcera jsme byly na festivalu koled, bylo to moc pekne a potkala jsem Jeni! Vubec bych ji tam necekala, ale zazraky se deji...



Jedna vec me zaujala v pismech, mame cinit prime stezky Pane. Cetla jsem manual k tomu a bylo tam vysvetleno, ze pro vladce a panovniky se kdysi opravdu upravovaly silnice, aby meli cestu co nejjednodussi. Tak jsem nad tim premyslela a dosla k tomu, ze musime sirit viru a delit se o to, cemu verime s ostatnimi, aby Pan, az prijde, mel cestu pripravenou.


Mejte se krasne, mam vas vsechny rada! Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat