úterý 18. srpna 2015

57. týden, 12.08.2015 - 18.08.2015, Taber, Vsechno je jednou poprve

Kdo me zna vi, ze se velmi zrdikady kdy zranim, nikdy neprekracuji povolenou rychlost a nejim cukr.

Tak vsechno je jednou poprve a vyjimka potvrzuje pravidlo. Nejenze jsem v poslednich dvou mesicich utrpela otres mozku a minuly tyden si zlomila ruku - viz předchozí blog - pozn. maminky, ale take uz davno neplati, ze bych si nedovolila prekrocit rychlostni limit.. ktery je tady zalostnych 110km/h na dalnich, kde neni jedine auto, krome toho naseho, a veskere obyvatelstvo je nejmene 10 km vzdaleno od mozneho vyskytu jakehokoliv vozidla. A ohledne cukru je to snad patrne z fotek. Nadsena z toho nejsem vubec a delam vsechno proto, aby nas tim clenove prestali krmit, ale bude to chvili trvat.


Pozole - mexické jídlo

Pozole - mexické jídlo - varianta bez zeleniny

I stalo se, ze mam novou spolecnici, nebot Sashenka je doma! Je to sestra Wallock z NevaDY (prizvuk na DA). Je uplne uzasna a rozumime si skvele. Prave sem byla presunuta z Britske Kolumbie... tak aspon muzu poslouchat pribehy o tom jake to je v me vysnene oblasti. A abyste to spatne nepochopili, nemenila bych Taber za nic na svete, ale jednou to tu asi oputit budu muset.

Taber je prostě nejlepší

Dneska rano jsem si uvedomila jednu velmi zajimavou vec. Cetla jsem svedectvi proroka Jjosepha Smitha, kdy popisoval, jak se mu zjevil andel Moroni a jelikoz to ctu ve spanelstine (ne ze bych tomu rozumela) me zaujalo kolikrat se zminil o nevsedni belosti Moroniho, svetla, jeho satu.. vseho. To ze bila je barvou Nebeskeho Otce, jestli to tak muzu nazvat, vsak dava naprosto dokonaly smysl, protoze v bile se nic neschova.... bila je proste bila, zadne jine barvy tam byt nemuzou (umelci si ted jiste rikaji, ze tam je nekolik odstinu bile, coz je pravda, ale opravdu uprimne jsem si docela jista ze jedna bila, pravdepodobne s oznacenim 00, opravdu pouze bilou bude). A ted jsem napsala nejvetsi lez sveho zivota a Honzik se pravdepodobne smeje a chyta za hlavu, tak moment... trocha moudra: 
Bílá je barva, kterou oko vnímá v případě, že z daného směru přichází světlo všech barev. (Jejím nejtmavším odstínem je černá, která vzniká tím, že do oka nedopadá žádné světlo.) Dojmu bílé barvy lze dosáhnout také smícháním (tzv. aditivním mícháním) základních barev spektra (červenázelenámodrá), neboť právě na tyto barvy je lidské oko citlivé.

Ale kdyz mate na sobe bile obleceni, tak se tam proste nic neschova a vsechny necistoty se obejvi, tudiz dava smysl, ze bila je znamenim cistoty. No, myslim, ze moje hlubokomyslna uvaha ted nedava zadny smysl.... :DDD

Taber je proste nejlepsi, musim bezet, ale vezte ze vas mam vsechny moc rada, cas utika opravdu milovymi kroky! Poslete fotky z dovolenych, staci krajina.... zeme moje rodna !!!!


Zuzi 

Žádné komentáře:

Okomentovat