pátek 10. dubna 2015

38. týden, 30.03. 2015 - 05.04. 2015, Taber V blate, v desti, misionar neonemocni

Vitr o rychlosti aspon 100 km v hodine... ted netusim, jaka je rychlost vetru... pravdepodobne to bylo tak 50 km/h, jenze me to prislo jako hurikan. Byla jsem na vymenach v Medicine Hat a vezte, byla to teda sila. Cely den jsme chodily, protoze sestry tam maji auto spolecne se starsimi a ti ho meli ten tyden, rano jsme se sly probehnout, potom nasnezilo, kdyz jsme v 10 vypadly ven uz zase svitilo slunicko, odpoledne zase vichrice a vecer to zakoncila poradna nadilka krup. Jelikoz v Taberu bylo krasne a mame auto, mela jsem na sobe jenom lehky svetrik a letni botky... no absolvovala jsem to v tomto odevu sice zmrzla, ale spokojena, ze pracujeme. Tak jenom jsem chtela rict, ze za jinych okolnosti (nemisionarskych) bych urcite onemocnela, ale takhle jsem to zvladla uplne v poradku. 
Počasí se střídalo, chvíli vítr, chvíli déšť,
k tomu blátíčko a sestry
jenom ve svetříku

Tak nevím - buď foukal tak silně vítr, nebo přišel
vlk od tří prasátek

Počasí nemůže ovlivnit náladu
žádného misionáře
Mely jsme moc dobrou lekci s nasi zajemkyni Brittany. Je manzelkou neaktivniho clena a maji asi pulrocni miminko. Jeho rodice jsou velmi aktivni a jsou pro ni velkou podporou. Je uzasnou maminkou a je krasne sledovat, jak deti meni lidi. Mluvily jsme s ni o tom, jak deti jsou nejblize nebi, protoze z neho prave prisly a ona, ze to je pravda a jak je uzasne, jak to Nebesky Otec vsechno stvoril. Vim, ze se vsechny veci deji za nejakym ucelem.
Chtely jsme kontaktovat jednu mene aktivni rodinu, nesly jsme jim pozvanku na generalni konferenci... no maji takovou moc fesnou kocku, vlastne kocoura a vy vite, jak se bojim zvirat. Uz jsem prekousla, ze vsichni maji psa nebo kocku a samozrejme se musim vzdy tvarit, ze jejich pes nebo kocka je ten nejkrasnejsi a nejmilejsi domaci mazlicek, prestoze se desim kazdeho zaklepani na dvere, kdo na me zase vybafne. Ale je fakt, ze z kocek zas takovy strach nemam. Tak tam klepeme na dvere, nikdo neotvira, jenom ta kocka se od nas nehne... zacina vrcet (jo, tak tohle je zacatek hororu), priblizuje se stale bliz, sestra Baer se smeje, ze kocka nic nedela a mila kocka na me zautoci, normalne se po mne ohnala tlapkou s VYTAZENYMI drapky!!! To bylo moc, otocila jsem se a vracim se k autu, tu se ohlednu a sestra Baer se snazi sejit ze schodu...ale jde nejak pomalu, nebot mila kocka je na poslednim schodu a moc dobre hlida, kam se sestra Baer hybne. No to uz jsme se valely smichy obe.... Jinak  s touhle rodinou (a ano i s jejich slavnou kockou) jsme mely vcera moc prijemnou velikonocni veceri. Prekazky misonaru nejsou vzdy jenom v ramci mezilidskych vztahu! 
Zajímavá lavička, nebo ne?
Velikonoce v Kanade jsou teda mnohem lepsi nez doma. Zadne pomlazky, ale hledani velikonocnich vajicek a velikonocni zajicek prinasi sladkosti a drobne hracky! Dala bych si rict.... asi jedina vec, ktera se mi tu libi vic nez u nas, ale pravda, co bych si pocala bez kazdorocniho politi vodou a probehnuti se!
Cestou zpět už zase krásně svítilo sluníčko
Myslim na vas, uz nezadam o maily, ale fotky!!!! Toz se podelte, jak se mate vy.. a nebojte, vim, ze tyhle maily ctete!!! :DDD Mam vas rada.

Zuzi

Žádné komentáře:

Okomentovat