úterý 9. června 2015

46. týden, 26.5.2015 - 01.06.2015, Taber - Latinos

Jeden z nejlepsich, ale taky nejzaneprazdenejsich tydnu me misie!!!!
Asi nemusim psat, ze se sestrou Hernandez se prakticky chechtame 24 hodin
v kuse, teda s kratkou pauzou na spanek.... ale jednoduse, nas zivot je "gongshow". 
Minule utery vecer jsme mely vymeny se sestrami v Lethbridgi, po pulhodine bloudeni po meste jsme jim konecne zavolaly a nakonec jsme je nasly. Ja vim, ze sme tam byly predtim, ale proste, stane se... Se sestrou Merkley jsme se snazily pozvat lidi na den otevrenych dveri, nakonec jich tam bylo asi 30, coz povazujeme za velky uspech !!!
Mely jsme skvelou lekci s nasi zajemkyni Deannou, ktera rekla, ze citi, jak se posunula, jak ma vic poznani a rozhodne si uvedomila, ze ma viru. To byla docela zajimava myslenka, protoze ja myslim, ze kazdy, ale uplne kazdy ma viru. Proste proto, ze vsichni zijeme a mame pevnou viru, ze se znovu nadecheneme, druhy den vstaneme a tak se to deje. Ale dulezite je uvedomit si, v co vlastne verime a ze tim "necim" je Jezis Kristus a vira v Neho opravdu prinasi zazraky do nasich zivotu.
Mely jsme veceri s Bennetovymi a ted poslouchejte, jak se vsecno opravdu deje jako zazrakem. Sestra Hernandez byla presunuta do Taberu. Nikdy nepotkame cloveka ani s trochu tmavsim odstinem pleti a ted mame celou rodinu z Mexika, kteri jsou tak neskutecne pripraveni a hrozne moc chteji zmenit svuj zivot k lepsimu. Do toho se nam tady pristehovali mladi manzele z Lethbridge, ona je z Mexika. A do tretice se uprostred jizni Alberty nachazi domov uzasnych lidi jmenem Bennetovi, kteri oba mluvi spanelsky, jelikoz sestra Bennetova je z Peru a jeji manzel tam slouzil na misii. Vtipna vec ohledne lidi mluvicich spanelsky je, ze si temer z niceho nedelaji hlavu, hlavne ne z casu, takze kdyz maji pulhodinove zpozdeni, vsechno je v poradku.... latinos!!! Nemluve o tom, ze nas skoro vzdycky necim krmi. "Ma dieta je v troskach".... :DDDD
Zaverecne pohovory s prezidentem! Oni opravdu jedou za mesic domu! Nemuzeme tomus tale uverit. Ale neda se nic delat, je to fakt a tak jsme se rozloucili. Zazpivali jsme jim "Buh bud s vami nez se sejdem zas", kouknete na facebook, davam tam video z nacviku.
V sobotu rano jsme pomahaly stehovat nove pokrtenou clenku jmenem Linda, no spise balit jeji veci... nekoho stehujeme skoro kazdy tyden, ale nejhorsi je, kdyz je clovek musi i sbalit.... v jednom z drivejsich emailu jsme se zminila, jak uzasne stehovani rodiny Crapovych bylo, kdyz meli uplne vsechno v krabicich, ze? 

Hry na molu

Zuzi objevila ovo-zel ráj

Vcera jsme byli hrat golf. 




Nejaci clenove vlastni golfove hriste a pro misionare je to zdarma, takze jsem poprve v zivote hrala golf. Bylo to zabavne, az na to, ze jsme se za chviklu vsichni potili, protoze bylo priiiiserne horko a jedine, co jsme chteli, byla velka lahev vody.... (kterou jsme si samozrejme nevzali, jelikoz to bude "jenom chvilka"). 


Misionář - golfista se chladí
jako pejsek - vyplázne jazýček a zrychleně dýchá

Až nebudou moci najít žádný míček,
 změní prapor na bílý a vzdají to

Nase hra sice sestavala ze snahy trefit se do micku holi a potom najit micek v krovi, ale kazdy nejak zacina, ne ????


Zuzi má pořád dobrou náladu

Dekuju vam vsem za maily, ani nevite, jakou z nich mam radost, omluvam se, jestli nestiham odpovidat hned stejny tyden.... ale vsechny je ctu!
Mejte se krasne!
Zuzi


Žádné komentáře:

Okomentovat